Η Google επιχειρεί να “μπει” στο σπίτι μας με τον εικονικό της βοηθό Η Google επιχειρεί να “μπει” στο σπίτι μας με τον εικονικό της βοηθό
O περισσότερος κόσμος γνωρίζει την “Alexa”, την ηλεκτρονική βοηθό της εταιρίας Amazon, ενώ όσοι δεν την γνωρίζουν θα έχουν δει πιθανότατα χιλιάδες memes που... Η Google επιχειρεί να “μπει” στο σπίτι μας με τον εικονικό της βοηθό

O περισσότερος κόσμος γνωρίζει την “Alexa”, την ηλεκτρονική βοηθό της εταιρίας Amazon, ενώ όσοι δεν την γνωρίζουν θα έχουν δει πιθανότατα χιλιάδες memes που κυκλοφορούν για εκείνη. Κάτι ανάλογο επιχειρεί να κάνει και η Google λανσάροντας τον δικό της εικονικό βοηθό και δοκιμάζοντάς τον πιλοτικά, σε ένα πολυτελές “έξυπνο σπίτι” στο San Francisco. Όπως είναι επόμενο, το σπίτι ήταν εξοπλισμένο με συσκευές και gadjets συνδεδεμένα με τη Google.



Τι θα μπορεί να προσφέρει η νέα δυνατότητα της Google; Προτάσεις για νέες συνταγές και εξατομικευμένα ξυπνητήρια για παιδιά με τους αγαπημένους τους ήρωες είναι μόνο μερικές από τις νέες δυνατότητες της εταιρίας για τις οποίες έχει φροντίσει. Προκλήθηκε κάποια ζημιά κατά το μαγείρεμα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, απλά ζητείστε από την Google να σου φέρει την σκούπα – ρομπότ. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί κάποιο μέλος της οικογένειας από μακριά να μεταφέρει μηνύματα σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, για παράδειγμα μηνύματα τύπου: “σε 10’ θα βρίσκομαι σπίτι, ετοίμασε το φαγητό σε παρακαλώ”.



Επομένως η εικονική βοηθός της Google θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα βοηθητική για οικογένειες με γονείς και παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, η βοηθός μπορεί να αναλάβει την “εξιστόρηση” κάποιας ιστορίας στα παιδιά, με πρωταγωνιστές της επιλογής τους. Αν ωστόσο οι γονείς θέλουν να αναλάβουν το διάβασμα της ιστορίας, μπορεί η Google να εμπλακεί με την προσθήκη ηχητικών εφέ και μουσικής, ώστε να γίνει πιο παραστατικό και ενδιαφέρον για τα παιδιά. Ακόμη και το ξύπνημα των παιδιών έχει επιμεληθεί, ώστε να είναι δυνατό να τα ξυπνούν οι γονείς από απόσταση, ανοίγοντας τα φώτα ή παίζοντας μουσική στο δωμάτιό τους.

Η εταιρία έχει προνοήσει και για τη ρουτίνα των γονέων, καθώς θα μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί στα κινητά η αθόρυβη λειτουργία κατά τον βραδινό τους ύπνο. Επίσης για την επόμενη μέρα, μπορεί να προγραμματιστεί το ξυπνητήρι ή ακόμη και να αρχίσει να ετοιμάζεται ο καφές δίπλα από το κρεβάτιενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα για τον καιρό της ημέρας.



Γενικότερα, η Google οραματίζεται ένα μέλλον όπου σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού θα υπάρχει ένα μικρόφωνο, μια κάμερα και κάποιου είδους οθόνη. Η αλήθεια είναι πως ενδέχεται κάτι τέτοιο να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η ανθρώπινη ενέργεια αντικαθίστανται από μια τεχνητή συσκευή. Μπορεί επίσης κάτι τέτοιο να είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο, ή για κάποιον να μην είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Δεν χωράει αμφισβήτηση όμως ότι μπορεί να είναι εξυπηρετικό για μια οικογένεια με πολλές υποχρεώσεις, καθώς θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο από απόσταση, με την ελάχιστη προσπάθειά τους.

edition.cnn.com – csii.gr

error: Content is protected !!