ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μία επιστημονική έρευνα, η οποία κυκλοφόρησε προχθές στην Ελλάδα, μας πληροφορεί ότι η πανδημία το κορωνοϊού, άφησε και θα συνεχίσει... ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μία επιστημονική έρευνα, η οποία κυκλοφόρησε προχθές στην Ελλάδα, μας πληροφορεί ότι η πανδημία το κορωνοϊού, άφησε και θα συνεχίσει να αφήνει άσχημα κατάλοιπα στην χώρα μας, η οποία, όπως κατά τους ίδιους, φαίνεται δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει, ως τόσο προς την θεραπεία των μέχρι σήμερα ασθενούντων, όσο και ως προς την πρόληψη, αφού άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι και τα σχετιζόμενα εμβόλια πρόληψης, δεν επέτυχαν το αποτέλεσμα της έστω και μερικής ανοσίας, όπως προβλεπόταν.



Στο χώρο της Υγείας, πάντως, φαίνεται πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στην χώρα μας, όπου όπως διαβάζω στις εφημερίδες παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις ως προς τις υποδομές, το υγειονομικό προσωπικό, την επάνδρωση των Νοσοκομείων με ιατρούς και  νοσηλευτές, όπως και τα Κέντρα Υγείας, τις μικρότερες πόλεις και τα νησιά μας, αλλά ακόμη και μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα του κράτους.



Η έλλειψη γιατρών, τουλάχιστον για την Σαλαμίνα, -όπου κι εγώ έχω την ευτυχία να ζω, αλλά και την δυστυχία να αντιμετωπίζω τα ποικίλα αναφυόμενα ή πάγια προβλήματά της-, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών, και αν αναφέρομαι ειδικά στο νησί, είναι γιατί αγανακτισμένοι, οι σε αυτού το Κέντρο Υγείας υπηρετούντες γιατροί, κατέρχονται σε ένα είδος απεργίας, καθώς εσαεί ζητούν σωστή επάνδρωση μη δυνάμενοι να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και κανείς δεν δίνει σημασία στα αιτήματά τους.



Δίπλα σε αυτούς, και οι αγανακτισμένοι και φοβούμενοι πάντα για το μέλλον της υγείας τους, κάπου εξήντα χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι και περίπου τριακόσιες χιλιάδες παραθεριστές των καλοκαιρινών μηνών, των μεγάλων εορτών και των Σαββατοκύριακων, οι οποίοι, αύριο Παρασκευή ξεσηκώνονται και στηρίζουν τους διαμαρτυρόμενους γιατρούς, εξ’ ίσου διαμαρτυρόμενοι και αυτοί, οι οποίοι, ένεκα της συνεχούς υποβάθμισης αυτού του Κέντρου, τα μάλλα φοβούνται επί πολλών ετών για την υγεία τους.

Σε ένα ελληνικό νησί με τόσες χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες, με χωρίς ένα αυτόνομο Νοσοκομείο, αλλά ούτε και μία Κλινική, με υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας, με μη επαρκή κάλυψη ασθενοφόρων, μήπως ήλθε η ώρα να σκύψει κάποιος με πόνο και να συναινέσει στα δίκαια αιτήματα;

error: Content is protected !!