ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αν και το σενάριο υφίσταται από τις αρχές του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, αυτές τις ημέρες ο φόβος γύρω από αυτό έχει... ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αν και το σενάριο υφίσταται από τις αρχές του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, αυτές τις ημέρες ο φόβος γύρω από αυτό έχει πολλαπλασιαστεί, καθώς Ρωσία και Δύση έρχονται συνεχώς αντιμέτωπες και κυρίως με δολιοφθορές, λεκτικές απειλές και ολονέν αυξανόμενες προοπτικές ενός Τρίτου, και δη πυρηνικού πολέμου.

Η Δύση, πιστεύει και επιρρίπτει ευθύνες στην Ρωσία, εκείνη δε, δεν παραλείπει να τονίζει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί, υπαίτια θα είναι η Δύση.



Εχθές, σε ελληνική εφημερίδα έγινε λόγος για «πυρηνικά καταφύγια», τα οποία  ετοιμάζονται να δεχθούν μεγαλοσχήμονες του Κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται υπό ατμόν να καταφύγουν σε αυτά, ενώ η Ρωσία προσάρτησε τις πόλεις της Ουκρανίας, τις οποίες είχε καταλάβει, και το γεγονός αυτό πυροδότησε νέους παγκόσμιους διαξιφισμούς, με την επιτιθέμενη Ρωσία να προειδοποιεί και πάλι πως αν η Δύση φτάσει στα άκρα προκλήσεων, ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος θα είναι αναπόφευκτος, μη αποκλειομένου και πυρηνικού.

Σε άρθρο του, μάλιστα, ο θεωρητικός σύμβουλος του Βλαντιμήρ Πούτιν, πολιτικός φιλόσοφος και αναλυτής, Αλεξάντρ Ντούκιν, του οποίου η κόρη δολοφονήθηκε, ως γνωστόν, τον περασμένο μήνα σε τρομοκρατική επίθεση, σε μακροσκελές άρθρο του, ανέλυσε την άποψή του, γιατί η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή γι’  αυτόν τον πόλεμο.



Στο δε άρθρο του αυτό, δεν διστάζει να παρουσιάζει την Δύση ως «φορέα του Πολιτισμού του Αντίχριστου», και ωθούσα με εμμονή αυτόν τον πόλεμο, καθώς επιζητεί τον διαμελισμό της Ρωσίας, αλλά και την πρόθεσή της να επιβάλει ένα νέο status quo για την Ανθρωπότητα.

Σε κάποιο, δε, σημείο του άρθρου του, σημειώνει πως «Δεν πρέπει να υποτιμούμε τους Ρώσους. Είμαστε ένα έθνος ηρώων», και θεωρεί πως η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αντιθρησκευτικό πολιτισμό, ο οποίος πολεμάει τον Θεό και ανατρέπει τα ίδια τα θεμέλια των πνευματικών και ηθικών αξιών. Τονίζει δε, ότι «η Δύση έχει καταργήσει τις ηθικές αξίες,  αντικαθιστώντας-τες με εικονική πραγματικότητα, ακραίο ατομικισμό, καταστροφή του φύλου, και επιβάλλοντας την ολοκληρωτική κουλτούρα κατάργησης σε μία νέα κοινωνία μετά την αλήθεια».



Καταλήγει δε, με τον αφορΙσμό ότι «Η Δύση είναι αυτή, η οποία δείχνει πρόθεση να ξεκινήσει εναντίον μας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», θεωρώντας πως η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά, παραμένει γι’ αυτόν ένα ερώτημα, αλλά και την πιθανότητα αύξησης μίας τέτοιας προοπτικής, καθώς η Δύση ζητεί την άνευ όρων παράδοση της χώρας του.

Ούτως ή άλλως, και με οιουδήποτε το δίκαιο, ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ακολουθούμενος και από έναν πυρηνικό, βρίσκονται ante portas.

error: Content is protected !!