ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Γεγονότα επί γεγονότων συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο, και πού να ενημερωθείς για όλα, και πού να χαρείς για τα ελάχιστα... ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Γεγονότα επί γεγονότων συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο, και πού να ενημερωθείς για όλα, και πού να χαρείς για τα ελάχιστα έως σχεδόν ανύπαρκτα, και πού να κλάψεις για τα κακά και ολέθρια. Τελικά, και από όσα προλαβαίνεις να μάθεις λίγο χαίρεσαι. Πολύ λυπάσαι, και μετά περνάς στην ανοσία της αδιαφορίας.



Εχθές λοιπόν στην χώρα μας, ανακοινώθηκαν πολλά, αλλά λίγα είδαμε εμείς και τα μεταφέρουμε, προειδοποιώντας-σας ότι μάλλον δεν θα χαρείτε διαβάζοντας περί αυτών.

Στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, δωδεκάχρονος …λήστεψε δεκαπεντάχρονη. Η αυριανή γενιά εν δράσει!

Στον Βόλο, πήρε φωτιά ακατοίκητη οικία-σκουπιδαριό, όπου αυτοστεγάζονταν πένητες και ναρκομανείς και κάηκε πενηντάχρονος. Η αδιαφορία μας, καλά κρατεί.



Σύμφωνα με σχετική έρευνα, κατά τους μήνες Ιανουάριος- Σεπτέμβριος του 2021, είχαμε κέρδη απατεώνων μέσω e-baking, των τάξεων κατά 40 εκατομμύρια Ευρώ, 150. 000 ημερησίως,  και αύξηση από το προηγούμενο «ρεκόρ» κατά 0εντακόσια τοις εκατό. Αναμένεται η μέχρι σήμερα αύξηση.

Παραμένοντες στην Ελλάδα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς, πραγματοποιήθηκαν 4.018 ηλεκτρονικές απάτες, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν μόνο 648, και υπήρξαν 4.260 εξαπατημένοι. Τελικά, πουθενά δεν είσαι ασφαλής.



Στην Θεσσαλονίκη, τέσσερεις ληστές «αυτοσυνελήφθησαν», όταν προσπαθώντας να το σκάσουν από κατάστημα που μπήκαν να ληστέψουν, ενεργοποίησαν σύστημα ασφαλείας και αυτεγκλωβίστηκαν. Οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν, διαπίστωσαν πως οι κλέφτες ήσαν ντυμένοι αστυνομικοί. Άντε, πλέον, να βρεις ποιος είναι ο αληθινός και ποιός ο «ιμιτασιόν».

Άντε και σε άλλες πολιτείες τώρα. Στις ΗΠΑ, βρέθηκαν νεκρά τα τέσσερα μέλη οικογένειας, η οποία είχε απαχθεί, και ανάμεσά τους ένα βρέφος οκτώ μηνών. Καλά, εκεί, αυτό το «σπορ» συνηθίζεται.

Τέλος, στην Λαμία, στο εκεί Κρατικό Νοσοκομείο, ένας πενηντάχρονος πέθανε, γιατί δεν λειτουργούσε ο απινιδωτής, όταν τον χρειάστηκαν. Αυτό τουλάχιστον είπαν στον γιατρό όταν τον ζήτησε, μετά δε θανάτου, ανακάλυψαν πως λειτουργούσε εξαίρετα. Πώς να το εκλάβεις, αυτό;

Στο Μέξικο, δε, όπου ανθούν οι παράνομες συμμορίες, στην πόλη Τοτολάπαν, μία εξ΄ αυτών επετέθη κατά αμέριμνων πολιτών, τραυμάτισαν δύο και σκότωσαν άλλους δεκαοκτώ, μεταξύ των οποίων και τον Δήμαρχο. Ποιος να τους μαζέψει;

Άλλοι επίδοξοι μιμητές των ως άνω, επεχείρησαν την δική τους επίθεση στο Λονδίνο, κραδένοντΑΕς μαχαίρια, κατά αστυνομικών, πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα. Παντού τα πάντα.

Να και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που προειδοποιεί πως κυκλοφορεί από ινδικές φαρμακευτικές εταιρείες, παιδικό αντιβηχικό σιρόπι, το οποίο ένεκα τοξικών ουσιών, τις οποίες περιέχει, θανάτωσε  66 παιδιά, κάπου στην Αφρική. Για τα μετέπειτα,  οψόμεθα.

error: Content is protected !!