ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ … ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το αστείο της υπόθεσης, -το έχουμε ήδη αποκαλύψει-, είναι πως προκειμένου να τα  παρουσιάσουμε όλα ελεγχόμενα και ρόδινα επί του... ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το αστείο της υπόθεσης, -το έχουμε ήδη αποκαλύψει-, είναι πως προκειμένου να τα  παρουσιάσουμε όλα ελεγχόμενα και ρόδινα επί του πλανήτου Γη, ανακαλύψαμε και αυτές τις «ημέρες τιμής» για κάθε σπουδαίο ή και ευτελές ακόμη γεγονός. Εχθές λοιπόν, τιμούσαμε για είκοσι-τέσσερις ολόκληρες ώρες την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου, κι  εγώ γέλασα αρκετά, σκεπτόμενος πως ιδιαίτερα στις ημέρες μας, το χαμόγελο είναι αρκούντως δυσδιάκριτο, εκτός κι αν είναι από εκείνα τα μισο-ανοίγματα χειλιών, τα οποία εκφράζουν αμφιβολία ή θλίψη, για όσα συμβαίνουν γύρω μας και εις βάρος μας.



Από τις τελευταίες ειδήσεις αντλώ τα θέματά μου και δεν μπορώ να πω ότι έχω καν την διάθεση να χαμογελάσω, όταν σε ένα διεθνές «φόρουμ» συνάντησης παγκόσμιων ηγετών, ο κύριος Ερντογάν συνεχίζει να παραληρεί κατά της Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός μας, το μόνο που μπορεί και του απαντάει είναι: «Σταμάτα να αμφιβάλεις για την κυριαρχία των νησιών», και οι υπόλοιποι παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

Με καλύπτει ωστόσο η διατυπωμένη άποψή του Πρωθυπουργού μας, πως «Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας». Αλλά και πάλι, οι υπόλοιποι παγκόσμιοι ηγέτες ακούγοντας-τον, «έσκυψαν τις κεφαλές τους / και μιλούσαν για δουλειές τους», κατά τον ποιητή, όπως για το ότι εγκρίθηκε και το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ακριβώς κατά την ημερομηνία γενεθλίων του Πούτιν, -αυτό κι αν είναι δώρο γενεθλίων!-, αδιαφορώντας ωστόσο για τις αντιδράσεις μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες την απειλούν.



Επί του θέματος δε, αυτού, τοποθετήθηκε και ο κύριος Δένδιας εκμυστηρευόμενος πως δεν κοιμάται τις νύχτες, φοβούμενος το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρώπης.

Εντωμεταξύ, εγχωρίως, διαβάζω στις εφημερίδες πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, το 44, 86% των συνταξιούχων στην Ελλάδα, λαμβάνουν καθαρή σύνταξη έως 658 ευρώ, τον μήνα. Και από την άλλη, διαβάζω επίσης πως έως και 33,4% έφτασαν, τον Αύγουστο που μας πέρασε, οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής και πως ένεκα της ενεργειακής κρίσης, σχολεία, νοσοκομεία και οικίες θα πληρώσουν το μάρμαρο, με διακοπές ρεύματος και ελέγχους στην θέρμανση εν όψει ενός βαρύ χειμώνα.



Είναι και τόσα άλλα πολλά που κόβουν το χαμόγελο αυτού του πλανήτη, που μόνο η ημέρα τιμής, μας έλειπε.

error: Content is protected !!