ΕΝΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΝΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ριζοσπάστης, πιθανόν να υπάρξει ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας. Ο κατά κόσμον Κάρολος. Κι αυτό διαφαίνεται εκ των ακολουθούντων, ενώ... ΕΝΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ριζοσπάστης, πιθανόν να υπάρξει ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας. Ο κατά κόσμον Κάρολος. Κι αυτό διαφαίνεται εκ των ακολουθούντων, ενώ απομένει να επαληθευθεί και εκ των προσεχών γεγονότων, από το ότι σε μία στιγμή συναισθηματικής (;) φόρτισης, σκέφτηκε τους φτωχούς πολίτες αυτού του κόσμου και αποφάσισε να παραστεί στην τελετή της ενθρόνισής του, χωρίς την χρυσή ράβδο, ως είθισται. Κι αυτό, γιατί όπως δήλωσε, και δημοσίευσε η έγκριτη εφημερίδα του Λονδίνου «Daily Mail», σε μία εποχή που οι άνθρωποι πλήττονται από την φτώχια, η Αυτού Μεγαλειότης Του, δεν δέχεται να κρατάει και να κραδαίνει χρυσές βέργες.



Ωστόσο, δεν ανέφερε αν συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της φτώχειας, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατάξει να λιώσουν την ράβδο και την ρευστή, πλέον, αξία της μοιράσει έστω σε δύο-τρεις φτωχές οικογένειες.

Στα ίδια πλαίσια, πήρε και την μεγάλη απόφαση να μην προσκαλέσει, κατά την τελετή της στέψης, τα παραδοσιακώς οκτώ χιλιάδες άτομα επισήμων, αλλά να περιοριστεί μόνο στα δύο χιλιάδες, και αυτοί πολλοί του φαίνονται. Οικονομία και από εκεί, αλλά πού θα πάει το κέρδος, δεν το αποσαφήνισε. Η δε διάρκεια της τελετής από τρεις ώρες κατά το εθιμικό πρωτόκολλο, θα διαρκέσει μόνο μία ώρα, οπότε θα καταναλωθεί και λιγότερη «ενέργεια», σβηστών των πολυελαίων, και πάλι σε καιρούς φτώχειας.



Αλλά και για τις επίσημες ενδυμασίες κάνει «σκόντο» ο Υψηλότατος, καταργώντας τα κλασικά φράκα και κολάρα, και επιτρέποντας να φορεθούν απλά κοστούμια, χωρίς όμως κάποιοι να το παρακάνουν και να εμφανισθούν με τζινς.

Τέλος, και την γλώσσα, η οποία θα ομιληθεί, σκέφτηκε και επιτρέπει να μην συνομιλούν του λοιπού με καθαρευουσιάνικα «φρου-φρου και αρώματα», αλλά να ακουστεί και κανένα «σλανγκ», να το χαρούν οι καλεσμένοι.

Το εγγύς μέλλον θα αποδείξει κατά το πόσον θα αλλάξει τα πάντα στο Βασίλειο των Τυντώρ, του Μπέϊκον,  και του Σαίξπηρ.



error: Content is protected !!