ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αμ μη τι άλλο, θα πρέπει να νιώθουμε μία σχετική ευχαρίστηση καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα μας, και σε σύγκριση... ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αμ μη τι άλλο, θα πρέπει να νιώθουμε μία σχετική ευχαρίστηση καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα μας, και σε σύγκριση με άλλες χώρες, είναι αρκούντως ανήσυχος κι έτσι κατορθώνει να κατακτά τα ύψη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αισίως κατέκτησε το 12%, κάνοντας πολλούς Έλληνες να ανησυχούν και άλλους να φοβούνται πως αν συνεχίσουν έτσι να ανεβαίνουν οι τιμές του, αναμφίβολα θα περάσουν στα όρια της φτώχιας.



Δια δε, του λόγου το αληθές, την κατάσταση απεικονίζουν τα στοιχεία, τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα, και εκ των οποίων καλπάζουν με 32% το φυσικό αέριο, 63% το πετρέλαιο, 30,5% το ηλεκτρικό ρεύμα, 35,4% τα ενοίκια, 25,8% τα Ξενοδοχεία, 15,3% τα βασικά είδη διατροφής, 14% οι μεταφορές, 14% ο καφές, 23,3 γαλακτοκομικά και αυγά, και της ανηφοριάς, ουκ έστι τέλος.

Παρά ταύτα, παρήγορο είναι ότι η Κυβέρνηση συμπαρίσταται τους πολίτες και ολονέν αναγγέλλει μέτρα και βοηθήματα, άσχετα αν υλοποιούνται, ή περιμένουν την επόμενη χρονιά να πάρουν τον δρόμο τους, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, η επιστροφή των κατακρατηθέντων από συντάξεις κύριες και επικουρικές, δώρα και άδειες,  και άλλα, όμως κανείς δεν πρέπει να χάνει την ελπίδα του.



Από την άλλη πλευρά, πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια, οι αγρότες ανακοινώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, και η Ομοσπονδία Αρτοποιών παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας πως 204 Αρτοποιεία στην Ελλάδα πτώχευσαν και έκλεισαν, ενώ βρίσκονται στα πρόθυρα άλλο ένα 15% από αυτά.

Το μόνο που ίσως μπορεί να μας παρηγορήσει λιγουλάκι, είναι το ότι πάντα και σε καθετί, υπάρχουν και χειρότερα. Φανταστείτε ότι στις ΗΠΑ, όπως μυθεύεται, ο πληθωρισμός έχει αγγίξει το 58,7%.

Έχουμε καιρό μέχρι εκεί.

error: Content is protected !!