Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αν κάποιος κάτσει και παρακολουθήσει τις Ειδήσεις της ημέρας, -της κάθε ημέρας-, το λιγότερο που μπορεί να πάθει, εν ευθέτω... Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αν κάποιος κάτσει και παρακολουθήσει τις Ειδήσεις της ημέρας, -της κάθε ημέρας-, το λιγότερο που μπορεί να πάθει, εν ευθέτω χρόνω, είναι να χάσει τα λογικά του. Αν δε, τις παρακολουθεί από ραδιόφωνο ή τηλεόραση, όπου οι εκφωνητές επιδίδονται σε λεκτικό αγώνα δρόμου, τότε δεν θα καταλάβει ποτέ τίποτε, και θα την γλυτώσει!

Για παράδειγμα, ας δούμε τις τελευταίες και ας επιχειρήσουμε καλοπροαίρετα να βγάλουμε νόημα, καθώς  συχνά αυτοανατρέπονται, χάνουν την έννοιά τους την επόμενη ώρα, ή είναι ψευδείς έως και μεροληπτικές.



Απαίτηση 38 δις δολαρίων προβάλλει στους υποστηρικτές του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας για να συνεχίσει να αντιστέκεται, τη στιγμή που 50.000 Τσετσένοι πάνοπλοι πολεμιστές, βαδίζουν προς τα σύνορα και έπονται άλλοι 250. 000 μέχρι τέλους Νοεμβρίου.

Κινητοποιήθηκαν και οι Λευκορώσοι και στρατοπεδεύουν στα σύνορα με την Πολωνία, ισχυριζόμενοι ότι οι Πολωνοί προέβησαν σε δολιοφθορές και εκείνοι βρίσκονται εκεί για να εμποδίσουν τυχόν εισβολή. Η δε Πολωνία, επ’  αυτού, ζητεί πολεμική ενίσχυση από ΗΠΑ, έως και πυρηνικά όπλα. Πόσους να ικανοποιήσουν πλέον και οι Αμερικανοί;



Εντωμεταξύ, και από εμπάργκο σε εμπάργκο, ο Πούτιν ανανεώνει μέχρι τέλους Δεκεμβρίου 2023, αυτό της Ρωσίας, το οποίο ισχύει από το 2014, προς τα κράτη της Ευρώπης, σε ορισμένα είδη βασικής διατροφής, απαγορεύοντας την εισαγωγή τους στην χώρα και ζημιώνοντας οικονομικά αυτές τις χώρες.

Η Ευρώπη πάντως, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως θα υποφέρει αυτόν τον χειμώνα από κρύο και έλλειψη καυσίμων, απεφάσισε να συνεδριάσουν τα μέλη της και να βρουν λύσεις λίγο πριν το επόμενο καλοκαίρι. «Χρόνου φείδου», όπως επρέσβευαν κα οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Παραμένοντες στην Ευρώπη, ανακοινώθηκε αρμοδίως πως 400. 000 θάνατοι έχουν σημειωθεί ένεκα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Όσο για την Ελλάδα, λένε πως ακριβαίνουν ακόμη και τα λουλούδια στα Ανθοπωλεία, ότι είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα του κόσμου στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ παράλληλα ο ΙΟΒΕ επιχαίρει για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 6%, και φαίνεται πως βρέθηκε λύση και για τα φτωχά νοικοκυριά να αγοράζουν σε ευνοϊκές τιμές είδη βασικής διατροφής. Οι ευνοούμενοι ωστόσο διαμαρτύρονται πως τα περισσότερα από τα συμπεριλαμβανόμενα επισήμως στον σχετικό κατάλογο, ανεπισήμως δεν υπάρχουν.  

Όλα αυτά, ας μην τα παίρνουμε στα σοβαρά τοις μετρητοίς, γιατί και παραπλανητικές ειδήσεις δέον να περιλαμβάνουν, και ανάλογα με τον καιρό, κάποια άλλα, μπορεί πια να μην ισχύουν αύριο.

error: Content is protected !!