ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σε λιγότερο από δύο μήνες, κλείνουν τρία ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα που η επάρατος του COVID19, εμφανίστηκε στην Κίνα.... ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σε λιγότερο από δύο μήνες, κλείνουν τρία ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα που η επάρατος του COVID19, εμφανίστηκε στην Κίνα. Τρία χρόνια, γεμάτα φόβους, αγωνίες εκατομμύρια θανάτων, αποσυντονισμό της ανθρώπινης ζωής, εξανδραποδισμό της ατομικής αξιοπρέπειας, και εναγωνίων ελπίδων για ίαση και τερματισμό της πανδημίας, η οποία ποτέ δεν μάθαμε στα σοβαρά από πού και πώς προήλθε.

Όπως δεν μάθαμε ποτέ και το πώς ακριβώς πορεύτηκαν οι έρευνες, μεταξύ των οποίων και αυτές των εμβολίων, τα οποία εν ριπή οφθαλμού εφευρέθηκαν, κατασκευάστηκαν, μοιράστηκαν και μοιράζονται ακόμη σε όλον τον κόσμο,, καθώς οι τρείς πρώτες δόσεις τους δεν υπήρξαν επαρκείς ως προς τη απόκτηση της ανοσίας, και χρειάστηκε και τέταρτη, βελτιωμένη, αλλά και συνεχείς επαναληπτικές δόσεις εφ’  όρου ζωής.



Ναι, η Επιστήμη δεν έχασε λεπτό προς πάταξη του ιού και προς όφελος της Ανθρωπότητας. Τα αντίδοτα σε χάπια καθυστέρησαν λίγο, αλλά και σε αυτά υπήρξε επιτυχία, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη των εμβολίων.

Υπήρξε, ωστόσο, μία διαφορά. Τα εμβόλια, αμφισβητήθηκαν από πολλούς και διά πολλά, ενώ από την άλλη πλευρά επαινέθηΣαν Ως θαυματουργά, έστω και με δόσεις.

Με αυτές δε, τις αντιγνωμίες, τις οποίες και οι υποστηρικτές και οι κατήγοροι, υπερασπίσθηκαν με πρωτοφανή ζήλο,  οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, κατά αυτά τα τρία χρόνια, συχνά αμφέβαλαν για όλα τα όσα λέγονταν και διαδίδονταν, τόσο για τον ιό και την πανδημία, όσο και για τα γιατρικά.



Έστω και αν όλα πήγαν καλά για όσους στήριξαν την άποψη της τελειότητας των εμβολίων, κάποιοι άλλοι εναντιώθηκαν, ανέφεραν τα δικά τους συμπεράσματα, και ο κόσμος, ανάμεσα σε δύο αντίθετες απόψεις, οδηγήθηκε έως και τον πανικό.

Προχθές ακόμη, ανακοινώθηκε ότι Επιστήμονες στην Ιταλία μελέτησαν το αίμα 1.006 ασθενών, οι οποίοι είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση mRNA εμβόλιο COVID-19 και βρήκαν τοξική «ξένη ουσία», η οποία μολύνει το αίμα τους πολύ μετά τον εμβολιασμό. Τα ανησυχητικά αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research τον Αύγουστο του 2022.

Ταυτόχρονα, λέγεται πως ενώπιον του Κοινοβουλίου της Ευρώπης, διευθύντρια  φαρμακευτικής εταιρείας παρασκευής εμβολίων, παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε χρόνος προδοκιμών, προκειμένου το εμβόλιο να κυκλοφορήσει άμεσα και να κατασταλεί η πανδημία.

Επίσης, κατά καιρούς, διεσπάρησαν φήμες πως κάποιοι, αντί να υποστούν την νόμιμη διαδικασία του κανονικού εμβολιασμού, κατέφυγαν σε «πλασέμπο», προφανώς γιατί αμφέβαλαν για την αποτελεσματικότητά του.

Το θέμα, το οποίο ανησυχεί περισσότερο τον κόσμο, είναι το γιατί δεν υπήρξε, καθ’  όλα αυτά τα τρία χρόνια, οποιαδήποτε δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των  δύο μερών, -επαϊόντων επ’ αυτού και αντιφρονούντων-, καμία επίσημη διάψευση των ισχυρισμών των διαφωνούντων και ουδεμία απόπειρα εφησυχασμού με ακράδαντα στοιχεία στους πολίτες, οι οποίοι ακούγοντας και τις δύο πλευρές, όλον αυτόν καιρό, ανησυχούσαν και ανησυχούν υπερβολικά, μη δυνάμενοι να διαχωρίσουν, την καλοπροαίρετη αλήθεια από το κακόβουλο ψέμα, καθώς ούτε επιστήμονες είναι, ούτε υπεύθυνοι ενημέρωσης ως οι επαΐοντες.

Και από τα δύο μέρη ακούσαμε και αλήθειες και ψέματα, και οι δύο πλευρές, χαρακτήριζαν ως «fake» τις αντιδράσεις των άλλων. Στη μέση, ο καταφοβισμένος άνθρωπος, ο εν δυνάμει υποψήφιος νόσου έως θανάτου.

Σήμερα ακόμη, άλλα κράτη καταργούν κάθε μέτρο προφύλαξης, σαν η πανδημία να έχει παρέλθει, και άλλα τα συνεχίζουν άτεγκτα, σαν η πανδημία να απειλεί και να απειλεί, ακόμη.

error: Content is protected !!