ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η γνωστή καθολική εθελοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Caritas»,  παρουσίασε προχθές στην Ρώμη, την ετήσια έκθεσή της για την επικρατούσα φτώχια στην απεναντινή... ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η γνωστή καθολική εθελοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Caritas»,  παρουσίασε προχθές στην Ρώμη, την ετήσια έκθεσή της για την επικρατούσα φτώχια στην απεναντινή μας χώρα, μέλος και αυτή της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.



Στην Έκθεση αυτή, επιβεβαιώνεται ότι η φτώχεια, στην Ιταλία του 2021 αποτυπώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία εξέδωσε τα αποτελέσματα τον επόμενο (παρόντα) χρόνο.                   

«Οι οικογένειες σε κατάσταση ένδειας είναι 1.960.000, τις οποίες συνθέτουν 5.571.000 κάτοικοι της χώρας. Πρόκειται, δηλαδή, για το 9,4% του πληθυσμού της. Στην Κάτω Ιταλία το ποσοστό αυτό αγγίζει το 10%, ενώ στην βορειοδυτική Ιταλία δεν ξεπερνά το 6,7%», αναφέρει.

Αναλυτικότερα, σε κατάσταση φτώχειας ζούσε το 14,2% των ανηλίκων, το 11,4% των νέων ηλικίας από 18 μέχρι 34 ετών, και το 11,1% των πολιτών 35 με 64 ετών. Σε ό,τι αφορά τους πολίτες άνω των 65 χρόνων, το ποσοστό που διαβιούσε σε συνθήκες ένδειας ήταν 5,3%.



Αναμφισβήτητα τα ποσοστά αυτά θα έχουν αυξηθεί κατά το 2022 και βαίνοντας προς το επόμενο έτος, θα επιδεινωθούν, ένεκα και των όσων εν συνεχεία έχουν προκύψει και προκύπτουν.

Σήμερα, ημέρες κατά τις οποίες κάθε γεγονός στον κόσμο μας, έχει άμεσο και μάλιστα επώδυνο αντίκτυπο στην επιβίωση του Ανθρώπου, είναι προφανές πως και η πενία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Σε λίγες ημέρες πάντως, η Κομισιόν θα συνέλθει σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να ξαναεξετάσει τα γεγονότα και να δει πώς θα μπορέσει να τα καταφέρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που όλο και αυγαταίνει με την ενέργεια, και ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, γιατί ήδη έχουν ξεχυθεί στους δρόμους οι νυν και μέλλοντες πένητες, διαμαρτυρόμενοι για την τις ενεργειακές  συνέπειες και τις παράλογες αυξήσεις.

Στην Γερμανία, την Ιταλία και την Γαλλία, η αγανάκτηση ξεπερνά τα όρια τής ανοχής. Ο λαός έχει βγει στους δρόμους να διαδηλώνει για το μαύρο χάλι του,  και η Μαρία Αντουανέτα δεν ζει πλέον για να συστήσει στους «αβράκωτους», αν δεν έχουν ψωμί να φάνε παντεσπάνι, προκειμένου να κορέσουν την πείνα τους και να επιβιώσουν.

Και πού; Τώρα και που η ζάχαρη και το γάλα, και το βούτυρο και το αλεύρι, δεν πλησιάζονται.

error: Content is protected !!