ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όπως η Γη, ό,τι και να υποφέρει, ο κόσμος μας κινείται και ίσως κατορθώσει να συνεχίσει να κινείται, εκτός απροόπτου,... ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όπως η Γη, ό,τι και να υποφέρει, ο κόσμος μας κινείται και ίσως κατορθώσει να συνεχίσει να κινείται, εκτός απροόπτου, γιατί τώρα στο πεδίο των απειλών εισήλθε και η Τουρκία, η οποία απειλεί να διαλύσει την Ελλάδα, -αν βέβαια χρειαστεί-, με ένα βαλλιστικό πύραυλο, του οποίου μόλις δοκίμασε τις ικανότητές του, και που φημολογείται ότι μπορεί να μας αφανίσει από προσώπου Γης.



Άλλοι πύραυλοι συνεχίζουν να εκτοξεύονται κατά Ουκρανίας από Ρωσία πλευρά,, η οποία δεν κάνει πίσω και ας την απειλούν μία Ευρώπη και μία Αμερική, και μάλιστα κήρυξε υπό στρατιωτικό νόμο τις τέσσερις ουκρανικές πόλεις, τις οποίες έχει προσαρτήσει και για τις οποίες δεν συναινεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Μεγάλη Βρετανία, τώρα, αφού παραιτήθηκε και δεύτερη Υπουργός και άμεσα αντικαταστάθηκε, υπέβαλε την παραίτησή της και η ίδια η Πρωθυπουργός βαλλόμενη από παντού και από τους πολίτες. Οι παλιότεροι έλεγαν: «Βαριά η καλογερική!» Και για Πρωθυπουργούς, ακόμη βαρύτερη.

Στη Γαλλία, ξεσηκωμένο το πλήθος, ζητά την παραίτηση του Μακρόν, ενώ η Κομισιόν αρνείται να ακούσει τις προτροπές μελών της για πλαφόν στην ενέργεια, και η Αγγλία ανακοίνωσε τρίωρες διακοπές στο ρεύμα.



Στη Γερμανία πάλι, κλείνουν κλινικές και νοσοκομεία ένεκα ενέργειας, ενώ παντού βράζει η αγανάκτηση κατά της ακρίβειας.

Κάτι και για την Ελλάδα που υπέπεσε σε μικρό σφάλμα κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων και με ένα «συγνώμη», πεντακόσιες χιλιάδες συνταξιούχοι  θα υποστούν τις συνέπειες και μάλιστα σε μία εποχή, κατά την οποία η χώρα μας βρίσκεται δεύτερη φτωχότερη χώρα στον κόσμο.

Την πρωτιά, την έχει καταλάβει η Βουλγαρία.

error: Content is protected !!