ΠΑΕΙ Ο ΤΖΟΝΣΟΝ, ΕΡΧΕTΑΙ Ο ΣΟΥΝΑΚ ΠΑΕΙ Ο ΤΖΟΝΣΟΝ, ΕΡΧΕTΑΙ Ο ΣΟΥΝΑΚ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εξελίξεις στην Μεγάλη Βρετανία, όπου μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού από την Κυβέρνηση, τελικά «υπέκυψε» και ο Μπόρις Τζόνσον και... ΠΑΕΙ Ο ΤΖΟΝΣΟΝ, ΕΡΧΕTΑΙ Ο ΣΟΥΝΑΚ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εξελίξεις στην Μεγάλη Βρετανία, όπου μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού από την Κυβέρνηση, τελικά «υπέκυψε» και ο Μπόρις Τζόνσον και παραιτήθηκε, αυτός από την φιλοδοξία τού να ξαναγίνει Πρωθυπουργός, καταλαβαίνοντας πως ο λαός που δεν την ήθελε εχθές, δεν θα μπορούσε να τον θέλει αύριο.

Νέος περιαλειφόμενος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρεί εαυτόν ο σαρανταδιάχρονος Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών επί Κυβέρνησης Τζόνσον, στην ηλικία  μόλις των τριάντα εννέα ετών και κάπως «κολλητάρι» τού τέως Πρωθυπουργού, με τον οποίον, όμως, τελικά δεν τα βρήκαν επί οικονομικών θεμάτων.



Πρόκειται, -έτσι για την Ιστορία-, περί ενός εμιγκράντε γοητευτικού άντρα, παντζαμικής καταγωγής, μεταξύ Κένυας και Τανζανίας, του οποίου οι γονείς είχαν μετοικήσει στην Αγγλία, όπου στο Σαουυθάμπτον, είδε αυτός το φως της ζωής.

Πέραν του ότι εμπλέκεται στο περιβόητο «partygate» του Τζόνσον, καίτοι ήταν κατά των στενών επαφών κατά την περίοδο του κορωνοϊού «Brexit» και ένθερμος υποστηρικτής του, φαίνεται να είναι πεπεισμένος πως η αυστηρή οικονομική πολιτική της Μάργκαρετ Θάτσερ, θα ήταν ικανή να διασώσει την παραπαίουσα οικονομικά, αυτήν την εποχή, Αγγλία, και σκέπτεται να την εφαρμόσει.

Εν τω γνώθι σε αυτόν, άλλωστε, απευθυνόμενος στον αγγλικό λαό, δήλωσε πως θέλει να τον κρίνουν από την θητεία του ως Πρωθυπουργού (στο μέλλον) και όχι από τον τραπεζικό λογαριασμό του.



Τέλος, διαβεβαίωσε σκοπός του είναι να πατάξει τον πληθωρισμού, ώστε να πέσει και η φορολογία, και όχι το αντίθετο όπως έπραξε η ολίγων ημερών σταδιοδρομήσασα ως Πρωθυπουργός προκάτοχός του.

Και σε αντίθεση μάλιστα με την οικονομική άποψη της ελληνικής Κυβέρνησης πως η φορολογία θα πρέπει να παραμείνει στα «ύψη» της, ώστε από τα κέρδη της να ισοφαρίσουμε με τον πληθωρισμό.

Απόψεις, είναι αυτές.

error: Content is protected !!