ΑΠ’ ΟΣΑ ΕΦΕΡΕ «ΤΟ ’ΧΘΕΣ» ΑΠ’ ΟΣΑ ΕΦΕΡΕ «ΤΟ ’ΧΘΕΣ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα τελευταία στον κόσμο γεγονότα και επίκαιρα, καταγράφονται καθημερινά στις εφημερίδες, ακούγονται σο ραδιόφωνο, εμφανίζονται μετά καρυκευμάτων στην τηλεόραση, κυκλοφορούν... ΑΠ’ ΟΣΑ ΕΦΕΡΕ «ΤΟ ’ΧΘΕΣ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα τελευταία στον κόσμο γεγονότα και επίκαιρα, καταγράφονται καθημερινά στις εφημερίδες, ακούγονται σο ραδιόφωνο, εμφανίζονται μετά καρυκευμάτων στην τηλεόραση, κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, βασιζόμενα στην πραγματικότητα ή την αληθοφάνεια, την «ελληνικώς» προφερόμενη και ως fake news».

Ο υποτιθέμενος «τρίτος κόσμος», αναλαμβάνει εξουσίες, εν ονόματι, προφανώς, της παγκοσμιοποίησης και της μεταμέλειάς μας να τον έχουμε «στην απ’ έξω». Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ η Καμάλα Χάρις, από το Πακιστάν ο Δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, άντε τώρα και ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.



Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, σχεδιάζουν στην Δύση και οι πέραν του Ατλαντικού, ενώ ακόμη μαίνεται ο πόλεμος, ο Πούτιν ομιλεί για «βρώμικες βόμβες», Γάλλοι στρατιώτες αναπτύσσονται στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας και άλλοι σε αυτά με την Πολωνία. Απειλές για πυρηνικές αντεκδικήσεις και ξεχάσαμε, τελικά, πως πόλεμοι υπάρχουν και αλλού.

Στην Αγγλία, ξανά, κάποιοι ακτιβιστές, ξεσάλωσαν και πέταξαν τούρτα σε ομοίωμα του νέου Βασιλιά Καρόλου, πριν καν αυτός ανέβει στον θρόνο.

Στις ΗΠΑ, πάλι, όλο και περισσότερο φαίνεται να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Προέδρου, καθώς εχθές, -ελέχθη και δημοσιεύτηκε-, έχασε τον προσανατολισμό του, ψάχνοντας σε δημόσια εκδήλωση τον δρόμο να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Να και ο Έλον Μασκ που στο «τουΐτ» ανέγραψε στα πλήρη ελληνικά την λέξη «διαλεκτική», -καταμόναχη-, και όλοι τώρα ψάχνουν να βρουν τι εννοούσε ο ποιητής.



Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, τώρα, η Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της, έκανε αναφορά στη χώρα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Ιταλία με την Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού». Κάποιοι, -και είναι αρκετοί αυτοί-, έκαναν πως δεν την άκουσαν.

Τέλος, -για σήμερα-, η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άλεφκ, φαίνεται να χωρίζου, λίγο μετά τον γάμο τους, καθώς εκείν ανακάλυψε, ύστερα από μία μακρόχρονη προγαμιαία σχέση πως αυτός είναι «ακατάστατος» και καπνίζει τόσο πολύ που, η καημένη, πνίγεται.

error: Content is protected !!