ΤΑΡΑΤΑΤΟΥΜ – ΤΑΡΑΤΑΤΟΥΜ ΤΑΡΑΤΑΤΟΥΜ – ΤΑΡΑΤΑΤΟΥΜ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με τυμπανοκρουσίες «ταρατατούμ-ταρατατούμ» κατά την διέλευση πειθαρχουμένων και απειθάρχητων παρελαυνόντων, κοντές σέξυ φουστίτσες, πολύ μακιγιάζ, περιφερόμενο βλέμμα για να δούμε... ΤΑΡΑΤΑΤΟΥΜ – ΤΑΡΑΤΑΤΟΥΜ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με τυμπανοκρουσίες «ταρατατούμ-ταρατατούμ» κατά την διέλευση πειθαρχουμένων και απειθάρχητων παρελαυνόντων, κοντές σέξυ φουστίτσες, πολύ μακιγιάζ, περιφερόμενο βλέμμα για να δούμε ποιοί μας παρακολουθούν, μας θαυμάζουν ή μας σχολιάζουν, με την τσίχλα στο στόμα και την συζητησούλα με τον/την διπλανό μας, η εθνική μας κεντρική παρέλαση, σήμερα.



Λίγες ημέρες πριν, «άγνωστοι»,  κατά την διάρκεια της νύχτας, σκαρφάλωσαν τα κάγκελα αυλής νηπιαγωγείου, μπήκαν στον χώρο, κατέβασαν, κουρέλιασαν και πέταξαν την σημαία του Έθνους, και στη θέση της ανάρτησαν πέντε ελαστικά αυτοκινήτου (!).

Πάνε λίγα χρόνια όπου οι ρεπόρτερς της τηλεόρασης παρουσίαζαν  διαμάντια γνώσεως από τα βλαστάρια μας και γελούσαν με τα χάλια τους. «Τι εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου»; Ρωτούσαν υπομειδιώντας, περιμένοντας την γλαφυρή απάντηση του εφήβου, του ελληνόπουλου που δυστυχώς αποδεικνύεται «ανιστόρηξτο», και η οποία ερχόταν κάπως έτσι: «Την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάντσεστερ»(!).



Μιλάμε για παιδεία, μιλάμε για εθνική συνείδηση μέσα από την γνώση της Ιστορίας μας;

Μία «παράτα», η σημερινή παρέλαση, χωρίς ακόμη και να γνωρίζουμε γιατί παρελαύνουμε.

«Ταρατατούμ-ταρατατούμ» θα ηχούν τα τύμπανα και πολλοί από τους παρελαύνοντες δεν θα έχουν συνειδητοποιήσει γιατί γίνεται όλη αυτή η επίδειξη, αν δεν πρόκειται για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, για μία συναυλία κάποιου ράπερ, ή για κάποιον άλλον χαβαλέ. 

error: Content is protected !!