ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ίσως να γνωρίζετε πως τα πρώτα οστά, -σαράντα στον αριθμό-, του ανθρωπίνου είδους, τα οποία ανακαλύφθηκαν μόλις στις 24 Νοεμβρίου... ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ίσως να γνωρίζετε πως τα πρώτα οστά, -σαράντα στον αριθμό-, του ανθρωπίνου είδους, τα οποία ανακαλύφθηκαν μόλις στις 24 Νοεμβρίου του 1974, ανήκαν σε γυναίκα, και το εύρημα το απεκάλεσαν «Λούσυ». Έχαιραν ακόμη κάποιας εκτίμησης τα «σκαθάρια», οι γνωστοί «Beatle», από το τραγούδι των οποίων, -«Lucy in the sky with diamonds»-, εμπνεύστηκε την ονοματοδοσία ο παλαιονθρωπολόγος Ντόναλντ Γιόχανσεν.

Τα απομεινάρια των κοκάλων της, μετρούσαν, -σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις, τρία εκατομμύρια χρόνια από τον θάνατό της και είχαν θαυτεί στο Χαντάρ της Αιθιοπίας, εκεί στην Ανατολική Αφρική, την οποία, -και πάλι οι επιστήμονες-, θεωρούν ως τον βασικότερο κρίκο στην αλυσίδα εξέλιξης του Ανθρώπου.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση του σκελετού της, περπατούσε με τα δύο πόδια και μετρούσε σε ύψος κάπου ένα δέκα με ένα είκοσι μέτρα.

Επειδή όμως οι επιστήμονες διεκδικούν μεγάλη μερίδα «επιστημονικής» φαντασίας, όταν πρόκειται για πράγματα που δεν γνωρίζουν, κάποιοι από αυτούς, οι οποίοι φαίνονται ανήσυχοι, υποστηρίζουν τώρα πως ο πρώτος στεκούμενος στα πόδια του Άνθρωπος, κατάφερε την στάση αυτή πριν έξι εκατομμύρια χρόνια και μάλιστα στην Κρήτη και μάλιστα στην τοποθεσία Τράχηλος Κισσάμου των Χανίων.

Εκεί, κατά το 2002, βρέθηκαν άλλα οστά, κατ’ εκτίμησιν 5.7 έως και 6,05 εκατομμυρίων ετών, όπως δήλωσαν οι ερευνητές, ελέγχοντες το υπέδαφος της εποχής, -και πάλι κατ’ εκτίμησιν-, εκείνης.



Οι υπόλοιποι ακούν, διαβάζουν, βλέπουν, συσκέπτονται, διαλογίζονται και σαν έγκριτοι επιστήμονες έχουν πάντα τις αντιρρήσεις και δικές τους απόψεις τις οποίες αναλύουν και δημοσιεύον σε επιστημονικά περιοδικά και διεκδικούντες δικαίωση έως και «Νόμπελ».

Η επιστήμη εξελίσσεται πάντα μέσα από τις ολονέν νεότερες ανακαλύψεις, αυτό είναι βέβαιον. Αβέβαιοι, παραμένουν ωστόσο οι ίδιοι οι επιστήμονες, οι οποίοι κάθε φορά επιχαίρουν για τις ανακαλύψεις, οι οποίες συνήθως διαψεύδονται από μία νέα ανακάλυψη.

error: Content is protected !!