ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΠΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΠΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Προσκολλημένη καθ’  όλα η Ευρώπη στο άρμα των ΗΠΑ, αδυνατεί να πιστέψει πως η κακοσχεδιασμένη πολιτική της, όλα αυτά τα... ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΠΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Προσκολλημένη καθ’  όλα η Ευρώπη στο άρμα των ΗΠΑ, αδυνατεί να πιστέψει πως η κακοσχεδιασμένη πολιτική της, όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την βλάπτει αντί να την ωφελεί. 

Μετά πολλών χρόνων συνεργασίας τα κράτη-μέλη της, έχουν πλήρως αντιληφθεί πως υπάρχει μία, επίσης, πλήρης ασυνεννοησία και πως είναι αναγκασμένα, κάποιες φορές, να συμπορεύονται χωρίς την θέλησή τους. Οι δε, αντιδράσεις τους, συχνά έφτασαν στο απροχώρητο με αποκορύφωμα αυτές με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οι οποίοι μίαν ωραίαν πρωΐαν, εξαπέλυσε ένα «good by» στην Γηραιά Ήπειρο και απεχώρησε της συμφωνίας και αντιμετωπίζει πλέον μόνο του τα προβλήματά του, καθώς όπως λέει και ο λαός μας «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα».



Οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και εμείς οι Έλληνες, αντιμετωπίζουμε τα καμώματα κάποιων ισχυρών κρατών της συμφωνίας, τα οποία επιβάλουν αυτά και μόνο την πορεία των πραγμάτων και ιδιαίτερα τα κράτη του Νότου έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα κάποιες φορές, αλλά πάντα υποκύπτουν και συνεχίζουν να ακολουθούν.

Τελευταίο, και μη αυτοτελές επεισόδιο, η χάραξη κοινής πορείας, με έντονες ωστόσο αντιδράσεις από μέλη, κατά της Ρωσίας και προς υπεράσπισιν του ουκρανικού ζητήματος.



Αναμφισβήτητα, δεν θα ασχοληθούμε περί του καλού ή κακού του πράγματος, -άλλωστε ούτε αρμόδιοι, ούτε πεπεισμένοι είμαστε-, απλώς θα αναφέρουμε και μόνο πως η Ευρώπη αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα ενέργειας, και ένα ακόμη εξ’  ίσου τεράστιο, αυτό του επισιτισμού, καθώς το ένα φέρνει το άλλο και εξ’  αυτών μύρια άλλα έπονται.

Ωστόσο, η Ευρώπη, πίστευε, και ακόμη πιστεύει, πως τα μεγάλα γεωπολιτικά προβλήματα λύνονται με αυταρχισμούς, κομπασμούς και θεωρίες. Πίστευε δε πως θα τα κατάφερνε με το φυσικό αέριο, -έτσι τουλάχιστον την είχαν διαβεβαιώσει-, πως θα την βοηθούσαν οι σύμμαχοί της, οι οποίοι και φαίνεται να το πράττουν, πλην όμως, και προκειμένου να λάβουν το αέριο αυτό εξ’  Αμερικής, θα  να περιμένουν τουλάχιστον δέκα χρόνια, ώσπου να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής και να χαρούν τα καλά του, μόνον όσοι μπόρεσαν να επιζήσουν.

error: Content is protected !!