Windows 11: Νέα λειτουργία που ο κόσμος ζητούσε χρόνια για τη Διαχείριση Εργασιών Windows 11: Νέα λειτουργία που ο κόσμος ζητούσε χρόνια για τη Διαχείριση Εργασιών
Ένα χαρακτηριστικό που ο κόσμος ζητά δίχως υπερβολή εδώ και χρόνια, έρχεται επιτέλους στα Windows 11. Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε το μέσο DeskModder, οι πιο πρόσφατες δοκιμαστές εκδόσεις... Windows 11: Νέα λειτουργία που ο κόσμος ζητούσε χρόνια για τη Διαχείριση Εργασιών

Ένα χαρακτηριστικό που ο κόσμος ζητά δίχως υπερβολή εδώ και χρόνια, έρχεται επιτέλους στα Windows 11. Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε το μέσο DeskModder, οι πιο πρόσφατες δοκιμαστές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος έρχονται με μια «κρυφή» λειτουργία που μπορεί να ενεργοποιηθεί πειράζοντας μια μεταβλητή στον κώδικα των Windows.



Αυτό το νέο χαρακτηριστικό αφορά τη Διαχείριση Εργασιών, η οποία θα γίνει εξαιρετικά πιο βολική και εξυπηρετική για τους power users. Συγκεκριμένα, η Microsoft σκοπεύει να προσθέσει στην φρεσκαρισμένη Διαχείριση Εργασιών των Windows 11 22H2 μια μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος. Μέσα από αυτή, ο χρήστης θα μπορεί να ψάξει άμεσα μεταξύ των ανοιχτών διεργασιών, για να εντοπίσει τι καταναλώνει πόρους στο σύστημά του ή για να κλείσει κατευθείαν ένα πρόγραμμα που έχει κολλήσει.

Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η δυνατότητα άμεσης αναζήτησης και η μόνη λύση ήταν κάποιος να κατέβει χειροκίνητα την τεράστια λίστα των διεργασιών του υπολογιστή του, μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει. Για την ώρα βέβαια το χαρακτηριστικό είναι απενεργοποιημένο μέχρι και για τους Windows Insiders. Ο λόγος είναι ότι η συμπεριφορά του δεν είναι ακριβώς user friendly ακόμη, αφού επιστρέφονται αποτελέσματα μόνο αν κάποιος γράψει ακριβώς το όνομα της διεργασίας.



Παρόλα αυτά, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν την προσθήκη της λειτουργίας, όταν αυτή είναι έτοιμη, στο άμεσο μέλλον, με κάποιο Windows Update και όχι απαραίτητα με κάποια μεγαλύτερη συνδυαστική αναβάθμιση, όπως τα Windows 11 22H2. Εξάλλου, η Microsoft έχει ξεκαθαρίσει πως θα κυκλοφορούν πιο τακτικά νέα χαρακτηριστικά για τα Windows, όπως έγινε πρόσφατα με το  “moment” update που πρόσθεσε τις καρτέλες στον File Eplorer.

Η νέα μπάρα αναζήτησης που θα προστεθεί στη Διαχείριση Εργασιών:

unboxholics.com

error: Content is protected !!