ΟΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ … ΟΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το έχουμε πει ξεκάθαρα πως η επιστήμη, κάνει και αυτή τα λαθάκια της, ακόμη και τα λάθη της. Βάλε τώρα... ΟΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το έχουμε πει ξεκάθαρα πως η επιστήμη, κάνει και αυτή τα λαθάκια της, ακόμη και τα λάθη της. Βάλε τώρα και τα μηχανήματα της προόδου, τα οποία «μηχανήματα» είναι και όχι άνθρωποι και όλο και κάποιες βλάβες μπορεί να παρουσιάσουν, και να ένα αποτέλεσμα αντίθετο από αυτό που προαναγγέλλεται.



Συνέβη λοιπόν και αυτό, προχθές και εχθές, όπου η ΕΜΥ μάς προειδοποίησε για κακοκαιρία και καταστροφές, η Πολιτική Προστασία δε, μας τρομοκράτησε με έκτακτα μηνύματα κινδύνου στα «κινητά» μας και τα Μαζικά μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , («ενημέρωσης», είπατε;), μας πανικόβαλαν και μείναμε αμπαρωμένοι στα σπίτια μας, περιμένοντας την «Εύα» εκ καιρικής Κολάσεως προερχομένη, να αμοληθεί και να μας αφανίσει.

Έκλεισαν και άπαντα τα καταστήματα της Κυριακής ανά άπασαν την Επικράτειαν, ήλθαν τα πάντα άνω-κάτω, εγκαταλείψαμε κάθε οικογενειακή, κοινωνική και οποιαδήποτε άλλη υποχρέωσή μας, χωθήκαμε στα καβούκια μας, κρεμασμένοι στην κυριολεξία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης («ενημέρωσης», είπανε;), ετοιμάσαμε κουβάδες για να διώχνουμε νερά και λάσπες, παροπλίσαμε τα αυτοκίνητά μας, δημιουργήσαμε αναχώματα έξω από τις πόρτες μας για να μην πλημμυρίσουν τα αρχοντικά μας, αποσυνδέσαμε κάθε ηλεκτρική πηγή, όπως μας προέτρεψαν να το κάνουμε και περάσαμε μαύρον ύπνο, επαγρυπνώντες εν συνειδήσει, μπας και πέσει κανάς κεραυνός και μας δημιουργήσει ζημιές έως και θανάτου, μήπως οι ανεμοστρόβιλοι και οι ανεμοκαταιγίδες παρασύρουν τις στέγες των οικοιών μας, και άλλα πολλά και τραγικά.



Ωστόσο, η «Εύα», δεν ευδόκησε να μας καταστρέψει. Ούτε καν πλησίασε, παρά ανέθεσε τα προβλεπόμενα της ΕΜΥ σε κανα-δυό καταιγιδούλες, οι οποίες ήλθαν, μας έβρεξαν και απήλθαν, όπως έρχονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και ακόμη αβρότερες, αφού μόνο ένας κεραυνός παρέδωσε στις φλόγες έναν φοίνικα, οι πνέοντες άνεμοι πέταξαν εν μέση εθνική οδώ ένα δέντρο και δεν καταδέχθηκαν ούτε ποτάμια να υπερχειλίσουν, ούτε σπίτια να πλημμυρίσουν, ούτε βουνά και ρέματα να παρασύρουν, ούτε κυκλοφοριακά προβλήματα να δημιουργήσουν.

Η πρεμούρα μόνο, όλων των συναμαρτούντων, για να βρουν ένα κόσμιο όνομα στην καταιγίδα, να προφητεύσουν τα μελλούμενα δεινά μας, να μας κατατρομοκρατήσουν, μόνο αυτή η πρεμούρα έμεινε.

Ας αναμένουμε λοιπόν, -μιάς και επιζήσαμε-, την επόμενη που θα μας προφητεύσουν συμφορά, του «Αδάμ» ίσως, εμπιστευόμενοι την ΕΜΥ, τους επιστήμονες, τα τέλεια μηχανήματα επιστημονικώς ακριβή, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Ενημέρωσης» -είπα;

error: Content is protected !!