ΕΛΛΑΣ ΜΑΔΙΑΜ ΕΛΛΑΣ ΜΑΔΙΑΜ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παρακολουθώ χρόνια τώρα, τις αντιδράσεις των Κυβερνήσεών μας, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και σκέπτομαι τι νάγιναν εκείνοι που κάποτε δεν... ΕΛΛΑΣ ΜΑΔΙΑΜ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παρακολουθώ χρόνια τώρα, τις αντιδράσεις των Κυβερνήσεών μας, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και σκέπτομαι τι νάγιναν εκείνοι που κάποτε δεν τους άφηναν σε χλωρό κλαρί, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Διάκος, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, η Τζαβέλα, η Μαυρογένους…

Τι νάγιναν και οι μνήμες εκείνων που χάθηκαν κατά καιρούς, στην Πόλη, την Σμύρνη, την Τραπεζούντα και όπου αλλού, γιατί απαξιούμε την μνήμη τους και το παράδειγμά τους; 



 Τα ρίξαμε όλα στη λήθη, και χορεύουμε ζεϊμπέκικα μαζί τους, με  τους ηγέτες τους αν τύχει, και ενώ εμείς τους αγκαλιάζουμε, εκείνοι συνεχώς μας τσιγκλούν και μας απειλούν.

Όμως δεν είναι μόνον αυτό, το οποίο καθορίζει την εποχή μας και μας κάνει να φοβόμαστε για το μέλλον του Έθνους. Είναι όλα αυτά τα τόσο σημαντικά και ταυτοχρόνως τραγικά, τα οποία συμβαίνουν στην χώρα μας και που ποτέ άλλοτε δεν είχαν συμβεί, ή τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό.

Ανέχεια, φτώχεια, εγκληματικότητα, ανηθικότητα, τα κύρια χαρακτηριστικά, τα οποία διαγράφουν την κοινωνία μας σήμερα. Βιασμοί, δολοφονίες, αφαίμαξη  των οικονομικών κάθε πολίτη, μεγάλα σκάνδαλα σε κάθε τομέα, μία χώρα, όπου ο καθένας σήμερα μπορεί να σκοτώσει, να ληστέψει, να δολοφονήσει, να εκτοξεύσει μαχαίρια, σφαίρες, δυναμίτες, να εισβάλει σε δημόσια κτίρια και ιδιωτικές οικίες, να βιάσει, να εκπορνεύσει,  χωρίς να δίνει σημασία σε κανέναν, χωρίς να σέβεται και να φοβάται.



Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση παρανόμων μεταναστών, πυρπολήσεις δασών, δημοσίων κτιρίων και οικοιών, λαθρεμπόρια, πλημμελής νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη, πολιτικά σκάνδαλα, ανεργεία, φοροδιαφυγή, υπερπληθωρισμός, καθηλωμένοι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, νέοι που εγκαταλείπουν την χώρα για μιά καλύτερη ζωή, βιασμοί ανηλίκων, μικρά παιδιά του «μπούλινγκ», που φτάνουν ακόμη και να εγκληματούν, να δέρνουν, να κλέβουν, να προξενούν σοβαρές σωματικές και ψυχικές πληγές στους συνομηλίκους τους, συνιστώντες ακόμη και συμμορίες, έτοιμοι να διαλύσουμε κάθε παραδοσιακή και ηθική αρχή, ξεκινώντας από τον ευτελισμό, τον οποίον υφίσταται όλο και πιο πολύ, εδώ και χρόνια η γλώσσα μας, η ελληνική και τιμημένη!

Ο Νόμος του Μωϋσέως σε ημερήσια διάταξη, καθώς ο καθένας προστατεύει τον εαυτό του από τις επιθέσεις των άλλων, ή επιτίθεται σε αυτούς,  -μία Γης Μαδιάμ η χώρα μας.

error: Content is protected !!