Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτός, ο ελληνικός λαός, όλο ρητά, παροιμίες και αποφθέγματα είναι. Θυμάστε αυτό το «πέρυσι ψόφησε, φέτος βρώμισε»; Κάτι τέτοιο, φαίνεται... Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτός, ο ελληνικός λαός, όλο ρητά, παροιμίες και αποφθέγματα είναι. Θυμάστε αυτό το «πέρυσι ψόφησε, φέτος βρώμισε»;

Κάτι τέτοιο, φαίνεται να συνέβη στο Κίεβο, όπου  η βουλευτής Γκαλίνα Τρετιακόβα, από το κόμμα του πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Ζελένσκι, μίλησε σε σεμινάριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου, αλλά αυτά που είπε διέρρευσαν, στο κοινό των πολιτών, μόνο πριν λίγες ημέρες από βίντεο που προβλήθηκε στο διαδίκτυο και ξεσήκωσαν τις αντιδράσειςτης Ομοσπονδίας Ουκρανικών Συνδικάτων, τα οποία και ζήτησαν την παραίτηση της Τρετιακόβα από κάθε πολιτική θέση και αξίωμα, για «την απάνθρωπη και αντικοινωνική της ομιλία, η οποία παραβιάζει βασικές προβλέψεις της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ουκρανικό σύνταγμα και άλλα τμήματα του διεθνούς δικαίου.



Κατά δε το ρουν, της ομιλίας της αυτής, η ερίτιμος κυρία, υπεστήριξε την άποψή της πως οι φτωχοί και άνεργοι «τρώνε» τα επιδόματα που τους παρέχονται, χωρίς να φροντίζουν την μόρφωση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους να αποβαίνουν άτομα «χαμηλής ποιότητος»!

 Πρόσθεσε δε, ότι όλοι αυτοί ζουν σε βάρος των δημοσίων πόρων, καίτοι η ίδια είναι και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής κοινωνικής πολιτικής.



Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιού, ο οποίος είχε στειρώσει τις γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν ανώτερη εκπαίδευση. Έτσι, «ξερίζωσε στοιχεία του έθνους που δεν είναι υπερασπιστές της οικογένειας και άτομα που βγάζουν το ψωμί τους”, είπε.

Σχολιάζοντας τα λεχθέντα, ο πολιτικός επιστήμονας Βλάντιμιρ Κάτσμαν δήλωσε: «Φαίνεται πως στη χώρα μας υπάρχουν, ας πούμε, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας παιδιά, και οικογένειες χωρίς κοινωνική προστασία, απλά, γεννάνε παιδιά της τάξης που δεν αρέσει στην κυρία Τρετιακόβα».

Εμείς, πώς να το σχολιάσουμε;

error: Content is protected !!