ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Του Ντίνου Κουμπάτη «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει» κατά τον Ηράκλειτο, κι έτσι και ο Άνθρωπος ξεκίνησε και αναπτύχθηκε σταδιακά, ίσως από τετράποδο... ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Του Ντίνου Κουμπάτη

«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει» κατά τον Ηράκλειτο, κι έτσι και ο Άνθρωπος ξεκίνησε και αναπτύχθηκε σταδιακά, ίσως από τετράποδο που σιγά-σιγά εξελίχθηκε σε δίποδο, και κατά πως φαίνεται, πίσω στην αρχή-του μέλλει να επιστρέψει!

Επιστήμονες-προφήτες λοιπόν, ασχολήθηκαν με την στάση του σώματος του Ανθρώπου και η εταιρία «Maple Holistics», μέσω του κάποιου κυρίου Κάλεμπ Μπέϊκ, μας πληροφορεί πως κατά το 3.000 μετά Χριστόν, -αν ακόμη υπάρχει ζωή επί της Γης-, ο Άνθρωπος θα περπατά πολύ σκυφτός, με το κεφάλι ριγμένο μπροστά σε πλήρη πτώση και τα χέρια τεντωμένα επίσης μπροστά, καθώς θα έχει πάρει το σώμα του μία κλίση σαν αυτήν που έχουμε όταν καθόμαστε μπροστά στα «λάπτοπς», παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, ή παρακολουθώντας ώρες αέναες τα «κινητά» μας.

Για να λάβουμε δε, μία εικόνα αυτού του μελλοντικού κορμιού μας, κατασκεύασε και ένα τρισδιάστατο μοντέλο, την «Μίντι», -όπως το ονόμασαν-, το οποίο απεικονίζει το μελλοντικό συμβάν.

Η κύφωση και ο κοντός λαιμός, ένεκα πίεσης του σώματος κατά την απασχόλησή μας με τα κομπιούτερς, θα είναι οι αιτίες, οι οποίες θα μας υποχρεώσουν να γέρνουμε όλο και περισσότερο προς τη γη, ενώ οι παλάμες των χεριών μας θα έχουν λάβει τη μορφή του «κινητού», καθώς ουδέποτε το αποχωριζόμαστε της παλάμης μας, και ήδη πολλοί υποφέρουν από το σύνδρομο της «κυβικής σήραγγας» με πόνους στα χέρια τους από το πολύωρο κράτημα των «κινητών» τηλεφώνων.

Προβλέπεται πως ο Άνθρωπος του 3000 θα περπατά σκυφτός, καθώς η σπονδυλική στήλη, ένεκα της κύψης του κεφαλιού δεν θα μπορεί να συγκρατήσει, τόσο αυτό, όσο και τους ώμους και το στέρνο , σε ευθεία θέση.

Αλλά και το κρανίο μας, προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τα οποία προέρχονται από τα «κινητά» δι’ ακτινοβολιών, οι οποίες προσβάλλουν τον εγκέφαλο, θα έχει χοντρύνει περισσότερο, προκειμένου να αντιμετωπίζει τις επερχόμενες βλάβες.

Το πιο εντυπωσιακό, πάντως, στοιχείο που οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχει η «Μίντι» είναι η δεύτερη βλεφαρίδα στο μάτι. Όπως εξηγούν, θα πρόκειται για μέσο άμυνας απέναντι στον μπλε φωτισμό που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές και ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διαταραχή του μοτίβου του ύπνου, πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών, και πολλά άλλα.

Σύμφωνα, τώρα, με τον Κασούν Ρατναγιάκε από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο, οι Άνθρωποι του μέλλοντος μπορεί να αναπτύξουν και μία εσωτερική βλεφαρίδα ή έναν επιπλέον φακό ματιού ως προστασία.

error: Content is protected !!