ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ. –Ε, ΚΑΙ …; ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ. –Ε, ΚΑΙ …;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τον τρόμο έσπερνε συμμορία ανηλίκων που κυκλοφορούσαν με μαχαίρια και σιδερογροθιές και λήστευαν συνομήλικους τους στην «καρδιά» της Κηφισιάς.  Ένας... ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ. –Ε, ΚΑΙ …;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τον τρόμο έσπερνε συμμορία ανηλίκων που κυκλοφορούσαν με μαχαίρια και σιδερογροθιές και λήστευαν συνομήλικους τους στην «καρδιά» της Κηφισιάς.

 Ένας εικοσάχρονος ήταν ο αρχηγός και τον ακολουθούσαν ένας δεκαεξάχρονος και ένας δεκατετράχρονος, αποτελούσαν το τρίο ληστείας συνομήλικών τους.

Τους συνέλαβαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου διερχόμενοι αστυνομικοί, όταν τους «τσάκωσαν» κραδαίνοντες μαχαίρια να απειλούν άλλον δεκατετράχρονο για να του αποσπάσουν χρήματα, τους οδήγησαν στο Τμήμα, τους έγιναν συστάσεις, τους «αμόλησαν» και λίγες ημέρες αργότερα τους ξανασυνέλαβαν για τον ίδιο λόγο, καθώς λήστευαν έναν δεκαεννιάχρονο, αποσπώντας το «κινητό» του, το οποίο δεν ήξεραν πως διέθετε εφαρμογή εντοπισμού.



Ο μικρότερος, φιλοξενείται τώρα από «Το χαμόγελο του παιδιού», εκεί θα προσπαθήσουν να τον συνετίσουν, αλλά ποιός ξέρει τι θα κάνει μετά.

Δυστυχώς, -το έχουμε ξαναεπισημάνει-, η παιδική εγκληματικότητα στην χώρα μας κυριαρχεί κατά την εποχή μας και επαυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, και κανείς δεν παρεμβαίνει καταλυτικά, στα πλαίσια μίας γενικής αδιαφορίας για τα πάντα και τους πάντες, η οποία μας διακατέχει.

Ωραία είναι τα λόγια, αλλά πριν ειπωθούν θα πρέπει να υπάρχει προβληματισμός και εξεύρεση λύσεων.    



Στις ημέρες μας, -και πάλι δυστυχώς-, πολλές είναι οι οικογένειες, οι οποίες αν όχι παραμελούν την σωστή αγωγή των παιδιών τους, τουλάχιστον πιστεύουν πως «οι εποχές άλλαξαν» και πως το κάθε παιδί διαμορφώνει μόνο του ψυχικά χαρίσματα, προσωπικότητα και τρόπους ζωής, έτσι σαν γνήσιοι οπαδοί της δημοκρατικής άποψης, η οποία μετατρέπεται σε έκφραση «ετσιθελισμού» με επακόλουθα ολέθρια, τόσο για τα άτομα, όσο και για τον κοινωνικό ιστό γενικότερα.

Θα ήταν σωστό δε, να αναρωτηθούμε και η Πολιτεία, μέσω της παιδείας, των νόμων και της αστυνόμευσης υπέρ του ευκταίου, να μάθουμε ποια μέτρα , και εάν, λαμβάνει. Χρηματοδοτεί, άραγε τον καφέ, ή τις διακοπές των νέων με κάρτες εξόδων, αν κάνουν το καλό αντί του κακού, όπως έγινε με τα εμβόλια και πέτυχε, καθώς όλοι οι νέοι έτρεξαν στο άγγελμα, προκειμένου να επωφεληθούν το χαρτζιλίκι;

Συχνά-πυκνά, τα όσα κακά και ολέθρια ακούμε για τα παιδιά και τους νέους μας. Κουνάμε το κεφάλι μας, ίσως αναστενάζουμε με πίκρα, λέμε και δυό λόγια κατά την άποψη μας και αυτό φτάνει.

Έτσι διαμορφώνεται το μέλλον του αυριανού κοινωνικού ανθρώπου, ως προς τα βέλτιστα ή ως προς τα χείριστα, το μέλλον της Κοινωνίας, το μέλλον του Έθνους;

Αρκεί, σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνεται μία σύλληψη, και αυτό είναι όλο;

Τα συνέλαβαν αυτά τα τρία αγόρια, όπως και πολλά άλλα που προηγήθηκαν ή και θα ακολουθήσουν στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Ε, και; Τι αλλάζει; Υπάρχουν στατιστικά, έστω, στοιχεία, τα οποία να μαρτυρούν πως αυτά και μόνο αρκούν για να ανανήψουν τα κακώς κείμενα και διαπραττόμενα;

error: Content is protected !!