ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Είναι βέβαιον πλέον πως η Κυβέρνηση καμία σχέση δεν έχει με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, αφού μόλις το θέμα αποκαλύφθηκε και... ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Είναι βέβαιον πλέον πως η Κυβέρνηση καμία σχέση δεν έχει με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, αφού μόλις το θέμα αποκαλύφθηκε και έλαβε διαστάσεις, το έμαθε και εκείνη και έσπευσε ταχύτατα να διορθώσει το κακό, θέτοντας νέους νόμους και μάλιστα μέσω δημόσιας διαβούλευσης.

Γνήσια δημοκρατικά σκεπτόμενη και φερόμενη, ξεσκαλώνει την υπόθεση αυτή από «πλημμέλημα» και την προβλέπει ως «κακούργημα», με ποινή φυλάκισης δέκα ετών και με δικαίωμα να μαθαίνει ο παρακολουθούμενος για ποιό λόγο παρευρίσκοντο και άλλοι στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, δίκην παρατηρητών, ενίοτε και τιμωρών, αλλά μετά την παρέλευση τριών ενιαυτών.



Εντάξει, ο άλλος φύτευε καρπούζια, τον καταδίκασαν για φυτεία χασισοδέντρων και μετά δεκαπέντε χρόνια του ζήτησαν «συγνώμη» γιατί κατάλαβαν το λάθος τους! Αλλά «κάλλιο αργά, παρά ποτέ» που λέμε και εμείς οι πολυμαθείς και πολυπαθείς Έλληνες.

Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίζεται με τα καθημερινά και συνηθισμένα, αλλά και αδιόρθωτα.

Λίστες αναμονής στα Νοσοκομεία μας, ράντζα και σοβαρές ελλείψεις ενώ 6.500 ασθενείς αναμένουν να χειρουργηθούν σε «Ευαγγελισμό», Παίδων «Αγία Σοφία» και Γενικό Νικαίας.



Διαθέτουμε την δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, αυξήθηκε από εχθές και πάλι το πετρέλαιο, στα ύψη και τα καυσόξυλα, ενώ 1,5 εκατομμύρια δικαιούχοι κινδυνεύουν να μη λάβουν τα αναδρομικά τους, 300.000 συντάξεις εκκρεμούν και κατά από Ιανουάριο έως και Σεπτέμβριο του 2022 καταγράφονται απλήρωτοι φόροι 6,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, -μάλλον χωρίς κακή προαίρεση.

Από την άλλη, προχθές παρακολουθήσαμε, άφωνοι και άβουλοι,  113 παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας από τους Τούρκους, τους οποίους, ευκαιρίας δοθείσης, ο κύριος Μακρόν παρακάλεσε να μην διασπούν τη ηρεμία του γύρου χώρου τους, ενώ εμείς δεν απαντάμε καν, γιατί θεωρούμε «αστεία» τα  επί αέρος παιχνιδάκια τους. 

error: Content is protected !!