Αγαπητοί μου, τί έχετε πάθει; Αγαπητοί μου, τί έχετε πάθει;
Γράφει ο Άγγελος Χειρδάρης Αγαπητοί μου, τί έχετε πάθει ; Γιατί ασχολείστε ακόμη με μια Προγραμματική Σύμβαση η οποία μόλις φτάσει στο Ελεγκτικό (αν... Αγαπητοί μου, τί έχετε πάθει;

Γράφει ο Άγγελος Χειρδάρης

Αγαπητοί μου, τί έχετε πάθει ; Γιατί ασχολείστε ακόμη με μια Προγραμματική Σύμβαση η οποία μόλις φτάσει στο Ελεγκτικό (αν φτάσει) θα γυρίσει πίσω κοσκινισμένη και κοκκινισμένη ?

α). Μελετήστε λίγο καλύτερα τη νομοθεσία που επικαλείται.

Μήπως δεν ισχύει κάτι απ’ όλα αυτά ? Ρίξτε μια ματιά…

β) Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο (κατάπτυστο κατ’ εμέ) σχέδιο σύμβασης, απλά – πολύ απλά ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ (και όχι μόνο) ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ. Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο δήμαρχος ξύπνησε ένα πρωί και κατέβασε από το ράφι μια σκονισμένη μελέτη (12years old, όπως τα καλά whiskey) η οποία δεν διαθέτει την παραμικρή αδειοδότηση και την “πασάρει” στην ΕΥΔΑΠ για 1. να προχωρήσει στην επικαιροποίησή της

2. να προχωρήσει στις αδειοδοτήσεις της

3. να προχωρήσει στα περιβαλλοντικά της

και αφού τελειώσει με όλα αυτά

4. να την αποστείλει πού άραγε για εξεύρεση χρηματοδότησης…

5. όταν βρεθεί χρηματοδότηση θα δημοπρατηθεί και

6. καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν ακόμη υφίσταται η γνωστή και μη εξαιρετέα “ΑΛΦΑ, ΒΗΤΑ, κτλ … ΚΑΤ” ίσως περαιωθεί το έργο.

7. Εεε εντάξει, δεν έκανε και κανένα έγκλημα. Έβαλε εκείνο τον όρο (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, μάλιστα τον ανέφερε 2 φορές και στο άρθρο 1 και στο άρθρο 3, μήπως δεν τον καταλάβουν καλά οι σύμβουλοί του) που λέει :

“Σε περίπτωση μη χρηματοδότησης, το κόστος κατασκευής των αγωγών ακαθάρτων θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της Ε.ΥΔ.ΑΠ. Α.Ε., το οποίο θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, έμπροσθεν των οποίων θα κατασκευαστούν οι αγωγοί μέσω της χρέωσης του τέλους δικαιώματος σύνδεσης, όπως αυτή ορίζεται και υπολογίζεται σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης (ΚΛΔΑ). Στην ίδια περίπτωση, το κόστος των εξωτερικών διακλαδώσεων θα βαρύνει τον ιδιοκτήτη κάθε ακινήτου ο οποίος θα είναι υπόχρεος, βάσει του άρθρου 14 του Ν.1068/80 και του άρθρου 7, παρ. 6 του ΚΛΔΑ, σε καταβολή της.

Ωραία… και αφού ξύπνησε και σκέφτηκε όλα αυτά, ξαναέπεσε για ύπνο.

Και κάτι τελευταίο και σοβαρό, επαναλαμβάνοντας κάτι που έγραψα στην αρχή, ΣΗΜΕΙΩΣΗ & ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ (χωρίς να είμαι νομικός) :

οι διατάξεις και η νομοθεσία που αναφέρονται ΙΣΧΥΟΥΝ ;

Και κάτι τελευταίο, απευθυνόμενος στο δήμαρχο.

Μιας και τα εκχωρείτε όλα στην ΕΥΔΑΠ, για ποιο λόγο δεν χρεώνεται ο Δήμος με το κόστος των εξωτερικών διακλαδώσεων ;

Το άρθρο 7, παρ. 6 του ΚΛΔΑ της ΕΥΔΑΠ, λέει άλλα δήμαρχε

6. Οι εξωτερικές διακλαδώσεις των ακαθάρτων υδάτων κατασκευάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 12 (παράγραφος 1α) και 14 του ν. 1068/1980 από τους Ο.Τ.Α … … “

Βρε παιδιά O.T.A. δεν είναι και ο Δήμος Σαλαμίνας

καλό εεε ;

error: Content is protected !!