ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ Ή ΑΓΑΠΗ ΜΕ… ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ Ή ΑΓΑΠΗ ΜΕ… ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
Τι έχει απογίνει το κοινό καλό; Ποιος ο σκοπός της πολιτικής;  Το κοινό καλό μπορεί να συμπεριλάβει το σύνολο των πολιτών;  Ωστόσο, η χρησιμότητα,... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ Ή ΑΓΑΠΗ ΜΕ… ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Τι έχει απογίνει το κοινό καλό;

Ποιος ο σκοπός της πολιτικής; 

Το κοινό καλό μπορεί να συμπεριλάβει το σύνολο των πολιτών;

 Ωστόσο, η χρησιμότητα, των σκέψεων, των προτάσεων και, ναι, ενίοτε της κριτικής, είναι απαραίτητη, για την βελτίωση μας και για το καλό της κοινωνίας, διότι μέσα στο καλό αυτό βρίσκεται και το ατομικό μας καλό. Θεωρώ ότι μεταξύ όλων μας και ιδιαίτερα ημών που κατέχουμε “θέσεις” πρέπει να υπάρχει ένα άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο ηθικής, το οποίο οφείλουμε να τηρούμε και να μην αθετούμε ποτέ.

Ωστόσο κάποιοι έχουν ως διαβατήριο τις ύβρεις και το διχασμό για πολιτική καριέρα. Τα τελευταία δύο χρόνια, στον τόπο μας, έχει πάρει τη μορφή πανδημίας. μεροληπτική στάση υπέρ των “δικών μας” και των “άλλων”, δημιουργεί διαχωρισμό, στην προσπάθεια να επιβιώσει μέσα απ’αυτόν.

Ε, λοιπόν, όχι! Η Σαλαμίνα είναι μία. Οι “ικανότεροι” και οι “μυαλοπώληδες” πρέπει να ξανασκεφτούν την αποστολή και τον σκοπό τους, επειδή το κοινωνικό καλό δεν μοιράζεται.

Οι προκλήσεις για τον τόπο μας είναι πολλές και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Θεωρώ ότι από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις θα γίνουν χυδαιότερες και ο διχασμός ακόμη εντονότερος, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη, της απέλπιδης προσπάθειας της πολιτικής τους επιβίωσης.

“Για το καλό τους”…
Αραβανή Υβόνη 

error: Content is protected !!