ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτή τη φορά, το προεκλογικό σήριαλ, κράτησε τόσα χρόνια, όσο και η Κυβέρνηση, ήτοι οσονούπω θα κλείσει, τα τέσσερα. Είναι... ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτή τη φορά, το προεκλογικό σήριαλ, κράτησε τόσα χρόνια, όσο και η Κυβέρνηση, ήτοι οσονούπω θα κλείσει, τα τέσσερα.

Είναι ίδιον των Ελλήνων ψηφοφόρων να τους «ξινίζει» κάθε Κυβέρνηση, να επιζητούν την αλλαγή,  να αγωνίζονται για τον επικεφαλής του κόμματός τους υποψήφιο, και μόλις αυτός εκλεγεί, να του κατεβάζουν «καντήλια» και να ξεκινούν από την αρχή για έναν νέον «σωτήρα».

Η σημερινή Κυβέρνηση, κατά τον τριετή χρόνο διακυβέρνησης της χώρας, όχι μόνο απειλείται, γιατί κατά την άποψη των πολιτών και της αντιπολίτευσης, ακόμη και τα «καλά», τα κάνει «κακώς», αλλά πλάϊ στους αδικημένους και αγανακτισμένους ψηφοφόρους αναφύονται και οι αυτοφυείς προφήτες και κάθε λίγο μας ανακοινώνουν «επικείμενες εκλογές».



Ωστόσο, φαίνεται πως ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, επ’ αυτού τουλάχιστον, ό,τι λέει το εννοεί και η απάντησή του επί του προκειμένου ήταν πάντα αυτή: «Θα εξαντλήσω την τετραετία».

Τελευταία πρόβλεψη, πριν μόλις λίγες ημέρες ήταν πως οι εκλογές θα μας έρχονταν δίκην πρωτοχρονιάτικου μποναμά, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο Πρωθυπουργός το διέψευσε και πάλι, οι ημέρες που χρειάζονταν για να ανακοινωθούν αυτές, παρέρχονται και νέοι προφήτες παρουσιάζονται για την επόμενη ημερομηνία

Η δε, ημερομηνία αυτή, η οποία εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα ορισμένων εφημερίδων, μόλις εχθές ή προχθές, παραπαίει ανάμεσα στον Απρίλιο, μετά τον οβελία, και τον Μάϊο, που κατά τον ποιητή» «ανθίζει η πασχαλιά, και βγάζει η γη χορτάρι».



Παράλληλα, όλο και νέα «προφητικά» σενάρια διαρρέουν περί αποπομπής της παρούσας Κυβέρνησης από τους ψηφοφόρους, σε αντίθεση με τους υποστηρικτές, οι οποίοι την ορίζουν ως βεβαία και κατά πολύ πλειοψηφούσα για την επόμενη κυβερνητική περίοδο.

Άλλα πάλι, -καθ’ όναρ σενάρια-, προβλέπουν ιερές και ανίερες συμμαχίες, ενώ κάθε πολιτικό κόμμα, ακόμη και το πλέον ελάχιστο, προβλέπει είτε παντοδυναμία και διακυβέρνηση, ή τουλάχιστον είσοδό του στην Βουλή των Ελλήνων.

Έτσι περνά ο χρόνος και με πολιτικές συζητήσεις παντού, προβλέψεις και στοιχήματα, ξεχνάμε κάθε άλλο πόνο μας, νανουρίζουμε την πραγματικότητα, προετοιμαζόμενοι να υποδεχθούμε τον «δικό μας», για να θριαμβεύσουμε κάποιες πρώτες ημέρες, και αμέσως μετά να αναζητάμε ανανέωση.

error: Content is protected !!