ΚΟΝΩΨ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΟΣ ΚΟΝΩΨ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα ξεκίνησαν με το «Me too» στην Ελλάδα, με αρκετή καθυστέρηση από την χρονική στιγμή αφετηρίας του στους χώρους της... ΚΟΝΩΨ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα ξεκίνησαν με το «Me too» στην Ελλάδα, με αρκετή καθυστέρηση από την χρονική στιγμή αφετηρίας του στους χώρους της Εβδόμης Τέχνης, καθώς διάσημες σταρς και άσημες στάρλετς, του Χόλλυγουντ, θυμήθηκαν πως δεκαετίες πριν, για να τους δοθεί κάποιος ρόλος σε ταινίες της Μέκκας του Κινηματογράφου, είχαν δεχθεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τις οποίες κρατούσαν ακριβοθώρητες στο κελάρι των αναμνήσεών τους, το οποίο σαν από κοινού σύνθημα να περίμεναν, άνοιξαν όλες μαζί, τις φρεσκάρισαν και τις έβγαλαν σε κοινή θέα, ζητώντας την κατανόηση του κοινού που ενδεχομένως τις είχε λατρέψει επί μεγάλης οθόνης.



Αρχής δε, γενομένης, και καθώς οι Έλληνες είμαστε γένος μιμητικόν, λίγα χρόνια αργότερα, καθ’  ότι όλα όσα γίνονται αλλού τα μιμούμεθα και εμείς, αλλά με την δέουσα καθυστέρηση, το «Me too» κατέφθασε και στην Ελλάδα, η οποία και φημίζεται για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, και ξεκινήσαμε πρώτα από παραπτώματα τριακονταετίας, που επ’  ευκαιρία ανακαλέσαμε στη μνήμη μας, μέχρι και που φτάσαμε στις πιο πρόσφατες στιγμές.

Κατ’  αυτάς, η αποπλάνηση παιδιών και εφήβων έλαβε την σκυτάλη  και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πράγματι αποτρόπαια επεισόδια, τα οποία καλείται, όπως και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, να ελέγξει και να καταδικάσει η Δικαιοσύνη.

Στην Ελλάδα όμως, συμβαίνουν και άλλα τινά, σύμφωνα με τα οποία, μπορεί να φτάνουν και στα άκρα.



Σε επαρχιακή πόλη της χώρας μας, εν έτει 2018, γιατρός φίλησε στο πρόσωπο νεογέννητο, και κατηγορήθηκε και δικάστηκε και τιμωρήθηκε ως παιδεραστής, παρά το γεγονός ότι αυτό έγινε κατόπιν αδείας της μητέρας του και της γιαγιάς, -του μωρού-, οι οποίες διέψευσαν την καταγγελία ξένου προσώπου, που είδε το συμβάν  και κατήγγειλε. Και τγης ίδιας της συζύγου του, η οποία ήταν και αυτή παρούσα.

Ενίοτε πάλι, παρατηρούμε η Δικαιοσύνη να είναι πλέον ελαστική σε πολύ σοβαρότερα συμβάντα, γιατί τόσο οι ένοχοι, όσο και οι συνήγοροί τους, καταφέρνουν να πείσουν πως οι πελάτες τους αδικούνται.

error: Content is protected !!