Εκ των υστέρων Εκ των υστέρων
Έχουμε, λοιπόν, πλάκα εμείς εδώ στην Ελλάδα. Όλα τα πράττουμε, όλα τα γνωρίζουμε, όλα τα υποπτευόμαστε, όλα τα κατακρίνουμε, όλα τα καταγγέλλουμε, αλλά τίποτε... Εκ των υστέρων

Έχουμε, λοιπόν, πλάκα εμείς εδώ στην Ελλάδα. Όλα τα πράττουμε, όλα τα γνωρίζουμε, όλα τα υποπτευόμαστε, όλα τα κατακρίνουμε, όλα τα καταγγέλλουμε, αλλά τίποτε δεν κάνουμε, ούτε καν τον κόπο, αν όχι να καταστείλουμε, τουλάχιστον να διορθώσουμε εκ των προτέρων.

Εκ των υστέρων, αντιλαμβανόμαστε ότι γνωρίζαμε, ή έστω υποψιαζόμασταν τα πάντα, αλλά περιμέναμε να δούμε τα αποτελέσματα για να επέμβουμε. Και τα αποτελέσματα, δυστυχώς, είναι πάντοτε οικτρά.



Έγραφα εχθές για τον «πανικό», ο οποίος εκ των υστέρων ξέσπασε στους κόλπους θιγομένων γυναικών τε και ανδρών τε, ύστερα από πάροδο χρόνων, όπου είχαν κακοποιηθεί ερωτικά, λεκτικά, ενδοοικογενειακά και με άλλους τρόπους και, -με το δικαιολογητικό του φόβου-, ομολογήθηκαν τα γεγονότα, όταν πλέον είχαν ξεθωριάσει.

Τον καιρό, αυτό, των ημερών που ζούμε, πολλά σκάνδαλα ξεσπούν ανά την επικράτεια. Διαβάζουμε καθημερινώς στις εφημερίδες, και ενίοτε φρίττουμε, για πολλά και διάφορα, αλλά σιωπούμε, ελάχιστα (και αν…), διαμαρτυρόμαστε, παραπέμπουμε στις καλένδες, τόσο την διερεύνηση, όσο και τον προβληματισμό και την λύση.

Όμως, η «λύση», δεν έρχεται ποτέ, και αν τυχόν φανεί, πάλι ατονεί ως πρακτική κατά τον μέλλοντα χρόνο, και πάλι επιστρέφουμε στα ίδια και χειρότερα.



Αυτές τις ημέρες, συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία ένα «σκάνδαλο», το οποίο φυσικά δεν γνωρίζουμε από πού ξεκινά και πού φτάνει και αν είναι πράγματι αληθινά τα γεγονότα, αυτά, τα οποία παρουσιάζονται και πάλι εκ των υστέρων. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί και ως τότε, καλό είναι να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Ωστόσο, μυθεύεται πως πολλοί γνώριζαν, πολλοί είχαν διαμαρτυρηθεί μέχρι τώρα σε αρμόδιες Αρχές, αλλά καμία προσοχή δεν δόθηκε, παρ’  εκτός, -και αφού θα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο των αποκαλύψεων-, του ότι η Πολιτεία αποφάσισε να παρέμβει και να φτάσει στα άκρα, να τιμωρήσει τους  «υπεύθυνους», πριν ακόμη αποδειχθεί η ενοχή τους, και να αναγγείλει ότι δια νέων νόμων, τους οποίους και θα εκπονήσει, θα διορθώσει το «κακό» είκοσι-πέντε, -αν δεν κάνω λάθος-, χρόνων, ένα λάθος που έχει στοιχίσει τραγικά σε νέες παιδικές ψυχούλες και το κουβαλάνε μέσα τους και τις καίει και στην ενηλικίωσή τους.

Εκ των υστέρων.

error: Content is protected !!