ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΑΛΑΘΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πληρώνουμε τα κακά επακόλουθα ενός πολέμου της εξελιγμένης εποχής μας και των εκλεπτυσμένων συμπεριφορών μας προς εαυτοίς και αλλήλοις, στον... ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΑΛΑΘΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πληρώνουμε τα κακά επακόλουθα ενός πολέμου της εξελιγμένης εποχής μας και των εκλεπτυσμένων συμπεριφορών μας προς εαυτοίς και αλλήλοις, στον αιώνα της υποκρινόμενης «ειρήνης», του ανεκπλήρωτου «αφοπλισμού» και της υποκριτικής ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Αν και δεν είναι ο πρώτος κατά την διάρκεια του αιώνα μας και παράλληλα με αυτόν πολλές εστίες πολέμου βρίσκονται εν ενεργεία ανά τον κόσμο, τα δεινά τα επιφέρει μόνον ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, -υποστηρίζουν οι δημοκρατικοί λαοί Αμερικής και Ευρώπης-,  για λόγους τους οποίους εμείς δεν θα μάθουμε στο βάθος τους, ποτέ, και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε τα άγνωστα.



Προ ολίγου, ξεκίνησε στην χώρα μας, μία ακόμη πρόθεση της Κυβέρνησης να ενισχύσει την δυνατότητα των πτωχών Ελλήνων να επιβιώσουν, καθιερώνοντας «το καλάθι του νοικοκυριού» σε super markets, κάτι δε, το οποίο, ωστόσο, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν και να κερδίσουν όχι μόνο οι φτωχοί, αλλά και οι πλούσιοι, καθώς δεν τίθεται κανένας διαχωρισμός.

Όμως, δεν φαίνεται το μέτρο αυτό να πολύ-ευχαρίστησε το μεγαλύτερο μέρος των επωφελουμένων, καθώς πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι, όπως λένε, άλλα πίστευαν να βρουν και μεγαλύτερη ακρίβεια αντιμετώπισαν. Μάλιστα, κάποιος ηλικιωμένος κύριος εξερχόμενος από super market με λίγα πράγματα στο καρότσι του, ρωτήθηκε από ρεπόρτερ πρωϊνής πολιτικής τηλε-εκπομπής για το πώς βρήκε τις τιμές, και εκείνος απάντησε με μία απρεπή μεν έκφραση, πλην όμως ενδεικτική για το ότι  για άλλα είχε ακούσει και άλλα αντιμετώπισε.

Τέλος, ευτυχώς που «εμπάργκο» μπήκε μόνο στη Ρωσία και τον πόλεμό της, γιατί αν έμπαινε σε όλους τους εμπόλεμους, σίγουρα θα βλέπαμε, και μάλιστα άμεσα, τα ραπανάκια ανάποδα.



Άλλωστε, η κάθε Κυβέρνηση, σε κάθε χώρα και κάτω από τέτοιες συνθήκες, πόσα πια μπορεί να κάνει για να προστατεύσει τους πολίτες της;

Όσο δε για το περιβόητο αυτό «καρότσι του νοικοκυριού», μάλλον δυσμενώς το δέχθηκαν οι καταστηματάρχες και όπου και αν ψάξεις, με το ζόρι θα αντικρίσεις μία καρτελίτσα να επισημαίνει κάποιο προϊόν διατιθέμενο για την περίπτωση.

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, πιστεύει πως έκανε αυτό που όφειλε απέναντι στον πένητα πολίτη και οι καταστηματάρχες, πως δέχθηκαν την πρότασή της και μας ελεούν.

error: Content is protected !!