ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτό, το οποίο ουδέποτε κατάλαβα ήταν και παραμένει να είναι, το πώς όλες οι χώρες του Κόσμου, είναι υπερχρεωμένες και... ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτό, το οποίο ουδέποτε κατάλαβα ήταν και παραμένει να είναι, το πώς όλες οι χώρες του Κόσμου, είναι υπερχρεωμένες και σε ποιόν. 

Το θέμα, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις κατά τα τελευταία χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας, οπότε και ξεκίνησε, ένεκα αυτού και μία πρώτη γεύση φτώχειας, καθώς και προκειμένου να σώσουμε την διεθνή οικονομία, μαθαίναμε πως το κακό είχε βρει και τις ΗΠΑ και πως στην Ευρώπη τα πράγματα σκούραιναν, ιδιαίτερα, δε, στον Νότο, επεβλήθησαν «μνημόνια», και την Ελλάδα ιδιαιτέρως, την γονάτισαν και έκτοτε όχι μόνο έμεινε γονατιστή, αλλά κοντεύει να ακουμπήσει και την μούρη της στο χώμα.

Με την επέλαση της πανδημίας του Covid19, δε, και όλα τα κακά, τα οποία επέφερε, όλα τα κράτη, δεν μίλησαν ξανά για υπερχρέωση, αλλά αντιθέτως και αφειδώς θεώρησαν χρέος τους να συνδράμουν οικονομικά και τις επιστημονικές έρευνες, και την Παρασκευή εμβολίων, και την κατασκευή, -όπου, τέλος πάντων-, νοσοκομείων και παχυλές επιδοτήσεις προς αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και της οικονομικής κρίσης, την οποίαν αυτή μας στοίχησε.



Χώρια αυτά, τα οποία όλα τα κράτη της Γης χρωστούσαν, όπου τα χρωστούσαν, άντε και με αυτά που, κάπου βρέθηκαν και ενίσχυσαν οικονομικά τον τομέα της Υγείας, αλλά και επιδοτήθηκαν στις φτωχές οικονομικά τάξεις, τους ήλθε «καταπέλτης» και αυτός ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, συμπληρώθηκε με την τιμωρία «εμπάργκο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ολοκληρώθηκε με το δικό της «εμπάργκο» προμήθειας ενέργειας προς τις χώρες που θέλησαν να την απομονώσουν, ήγουν «εμείς».

Και στην κρίση αυτή, της «ενέργειας» οι Κυβερνήσεις βρήκαν τον τρόπο να ενισχύσουν οικονομικά τους πολίτες, αλλά ως πότε πια; Πόσο να μας ενισχύσουν οικονομικά, όταν και αυτές δεν έχουν πια άλλα χρήματα, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτουν τα κενά και να μας συμπαρίστανται;



Στην χώρα μας, για παράδειγμα, διάβασα στις εφημερίδες, πως στο οικονομικό προϋπολογισμό του 2023, υπάρχει μόνο ένα δις ευρώ για αντιμετώπιση έκτακτων και αμέσων καταστάσεων, ενώ η Κυβέρνηση φαίνεται να τάζει 5,2 δις για στήριξη της φτώχειας.

Έκτοτε, αναλογίζουμΑΙ πως έφτασε, πλέον, η στιγμή, μετά τα «δελτία» βενζίνης, επιδοτήσεις ρεύματος, -έστω και πενιχρές, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενισχυτικά δωράκια κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, κάρτες καροτσιών νοικοκυριού, και μετά και την κάρτα φαγητού που αναμένεται να κυκλοφορήσει, μάλλον το επόμενο έρχεται από μόνο του, θα είναι η πείνα.

error: Content is protected !!