ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΙΝΑ… ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΙΝΑ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με τα πρώτα, τα οποία θεώρησε ως «λάθη», η αξιωματική Αντιπολίτευση, και πίσω της όλα τα αποδέλοιπα πολιτικά κόμματα, και... ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΙΝΑ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με τα πρώτα, τα οποία θεώρησε ως «λάθη», η αξιωματική Αντιπολίτευση, και πίσω της όλα τα αποδέλοιπα πολιτικά κόμματα, και ενώ οι απλοί πολίτες ξαφνιάζονταν τόσο από το ξεκίνημα της νέας Κυβέρνηση, το 2019, ξεκίνησε και αυτή, -ως όφειλε, γιατί έτσι γίνεται πάντα-, την πολιτική της εκλογολογίας.

Έκτοτε δε, μόνιμο αίτημα απορρέουσας προφητείας και ευγενών πόθων, ο ορισμός ημερομηνίας των εκλογών, καθώς τα διάφορα κυκλοφορούσαν, προκειμένου να εξαναγκάσουν την επιτάχυνση των εκλογών, έτσι ώστε να ανέβουν ξανά στο βάθρο της «εξουσίας» οι παλαιότεροι, και για πρώτη φορά οι νεότεροι, αν και συνήθως ποτέ δεν εκλέγονται άμεσα οι πρωτοεμφανιζόμενοι ως και οι «βετεράνοι» αν δεν διαθέτουν και κάποιο κληρονομικό χάρισμα.



Ατάραχος, ο νέος τότε πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντούσε πως θα εξαντλήσει την τετραετία, όπερ και εγένετο, καθώς πέρασαν ήδη τα τρία χρόνια και το υπολειπόμενο κομμάτι, ως φαίνεται, θα διαρκέσει για πολύ ακόμη και μόνο προφητείες και διαψεύσεις θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε.

Προχθές, ωστόσο, ο πρωθυπουργός μας επισκέφθηκε την Καλλιθέα και εν τη ρύμη του  λόγου, είπε μεταξύ των άλλων πως άρχισαν να «μυρίζουν εκλογές, συνδιαλεγόμενος με κάποιους πολίτες που τον είχαν πλησιάσει.

Παράλληλα, συνέχισε να αγορεύει επί του θέματος, χωρίς να αναφέρει ούτε κατ’ εικασίαν κάποια πιθανή ημερομηνία, έτσι, ώστε και πάλι να ξεκινήσουν προφητείες νεότερες.

Θα είναι τον Ιανουάριο του 2023 που θα προκηρυχθούν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, θα είναι τον Μάρτιο, ή τον Ιούνιο, όπως πολλοί και διάφοροι «προβλέπουν», ή θα φτάσουμε μέχρι και τον Οκτώβριο, από τον οποίον δεν υπάρχει γυρισμός, πλέον;



Το γεγονός, πέρα από όλες αυτές τις εικασίες και ευχολογίες περί εκλογών, είναι πως αυτές, κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν και καλό θα είναι όλοι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί και βουλευτές, πριν ενεργοποιήσουν την μύχια επιθυμία τους να κυβερνήσουν αυτήν την χώρα, να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα του πράγματος.

Οι νέοι, οι οποίοι με ζήλο διαμορφώνουν νέα κόμματα, θα πρέπει να κατανοήσουν πριν προβούν στην εκτέλεση των επιθυμιών τους, το σοβαρόν, τού να κυβερνάς μία χώρα και τις ψυχές και προσδοκίες εκατομμυρίων ανθρώπων. Θα το επιτύχουν, -και το κυριότερο: έχουν μία τέτοια πρόθεση;

Όσο δε, για τους παλαιότερους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και πάλι την χαμένη εμπιστοσύνη μας, έχουν την πρόθεση, αυτοί, να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες της με σύνεση και για το καλό τους; Και για να λάβουν την ψήφο μας, θα τους είναι μπορετό να μας πείσουν πως αυτό θα πράξουν;

error: Content is protected !!