ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ; ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, κάθε άλλο παρά καταδεικνύουν μία χώρα η οποία ευημερεί όμορφα και ηθικά πλασμένη», όπως... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, κάθε άλλο παρά καταδεικνύουν μία χώρα η οποία ευημερεί όμορφα και ηθικά πλασμένη», όπως θα έλεγε και ο ποιητής. Σκάνδαλα ολκής έρχονται στο φως και όλοι τρέχουν να προφτάσουν αυτά, τα οποία ήδη έχουν επιτελεστεί και μάλιστα ανεπανόρθωτα.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για φιλανθρωπικά Ιδρύματα, προλαβαίνουν η μία την άλλη και μέχρι αποδείξεως του ότι τα πράγματα δεν έχουν συμβεί όπως φημολογείται, καμία γνώμη δεν μας επιτρέπεται να εκφράσουμε.



Ωστόσο, τρομάζει να μαθαίνεις πως με πρόσχημα την φιλανθρωπία, κάποιοι θα ήταν δυνατόν να εκμεταλλευτούν τα πάντα και τους πάντες προς ίδιον όφελος.

Το δε Κράτος, -αν είναι αλήθεια όλα αυτά, τα οποία λαμβάνουν δημοσιότητα και διαστάσεις-, φαίνεται να παρεμβαίνει ουραγός και ως συνήθως μετά τις αποκαλύψεις, αγνοώντας πασιφανώς την πρόληψη, ως θα όφειλε.

Αν όντως αληθεύουν τα καταγγελτικά ή αποκαλυπτικά δημοσιεύματα,  μία κούρσα ελέγχων και εκ των προτέρων τιμωριών, -πλέον-, τίθεται σε εφαρμογή.



Έτσι, τόσο στην περίπτωση της «Κιβωτού του Κόσμου» όσο και στην ΜΚΟ περίθαλψης μεταναστών, εκτός των προληπτικών μέτρων, τα οποία έγκεινται σε αλλαγές Διοικητικών Συμβουλίων, ξεκίνησαν και κατασχέσεις προσωπικών οικονομικών λογαριασμών και περιουσιών, ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα των επί κεφαλής, αλλά και στους συμβούλους του ΔΣ, της τελευταίας πενταετίας.

Φυσικά, τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν κατά πολύ αργότερα όταν, και αν ασκηθούν διώξεις,- εφ’ όσον βέβαια αποδειχθούν οι ενοχές, αρμοδίως-, και ξεκαθαριστεί το κατά πόσον είχαν διαπραχθεί τα καταγγελλόμενα, ή κατά πόσον οι κατηγορίες ήσαν κατασκευασμένες, όπως διατείνονται οι καταγγελλόμενοι.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα της «αφέλειας», η οποία μας διακρίνει, ώστε να πιστεύουμε πως όλα καλώς και ευπρεπώς συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα, και μετά από τις διάφορες και κατά καιρούς αποκαλύψεις, να φορτώνουμε τα κακώς συμβαίνοντα στην «αφέλεια» που πρωτίστως επιδεικνύουμε, απλά και μόνο.

error: Content is protected !!