ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καλό μήνα και ο Θεός να μας βοηθήσει, να μην συμβεί και σε εμάς, κάτι από αυτά που  συμβαίνουν σε... ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καλό μήνα και ο Θεός να μας βοηθήσει, να μην συμβεί και σε εμάς, κάτι από αυτά που  συμβαίνουν σε Κίνα και ΗΠΑ και «λαλήσουμε» και εμείς παντελώς.

Διαβάζω στις εφημερίδες πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων και ότι το Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας έχει γεμίσει από ασθενείς με κορωνοϊό και δεν έχουν πλέον πού να τους βάλουν, ενώ στην Κίνα και στις πόλεις όπου έχουν βγει στους δρόμους οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για το απόλυτο κλείσιμό τους στα σπίτια τους για να μην αυγατίσει ξανά η πανδημία, περιφέρονται άρματα μάχης προς καταστολή της κινητοποίησης, την οποία δεν μπόρεσε να καταστείλει η Αστυνομία.



Σε εμάς, τουλάχιστον γεμίζουν τα Νοσοκομεία, και μπορεί και να πεθάνουμε εκ του ιού, αλλά κανείς πλέον δεν δίνει σημασία στην παλιό-αρρώστια και όλοι κυκλοφορούμε ελεύθερα, καμαρωτοί και ξένοιαστοι, δίνοντας έμφαση στη γρίπη, η οποία μας επανέκαμψε και μας προβληματίζει αν είναι προτιμότερη ό όχι του Covid 19.

Μπορεί και στο άστυ το κλεινόν, το οποίο ονομάζεται Αθήνα, να συναντούμε σε κάθε βήμα μας σύγχρονους Διογένηδες, χωρίς φανούς να κοιμούνται στα πεζοδρόμια ελεεινοί και τρισάθλιοι, και φαίνεται πως τους κάνει, κατά κάποιο τρόπο καλό, η της Πολιτείας αδιαφορία.

Το λέω αυτό, γιατί στη Νέα Υόρκη, ο Δήμαρχος απεφάσισε, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, να «μαζεύει» κάθε άστεγο, ο οποίος συν τοις άλλοις, παραφέρεται και λίγο, και να τους κλείνει σε τρελοκομεία, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, επειδή προέβησαν στην πονηριά να καταντήσουν άστεγοι. Και να μεν εκεί φημολογείται ότι υπάρχουν 50. 000 άστεγοι των πάρκων και πεζοδρομίων, στην Αθήνα όμως, έχει υπολογιστεί, -τουλάχιστον-, ο αριθμός τους;



Επιστρέφοντες στην Ελλάδα, μετά από την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, επιστρέφουν στα Νοσοκομεία, -αλλά από Γενάρη-, οι σε διαθεσιμότητα υγειονομικοί που έτσι είχαν τιμωρηθεί γιατί δεν ήθελαν να εμβολιασθούν και δέχθηκαν αντ’  αυτού να πεινάσουν, αλλά ξεκίνησαν να απέχουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους, κατεβαίνοντας σε απεργίες και καταλήψεις του Υπουργείου Υγείας, για το νέο νομοσχέδιο, το οποίο με τυμπανοκρουσίες έφερε κατ’ αυτάς στην Βουλή η Κυβέρνηση, και το οποίο κατά την άποψή-τους «διαλύει» το ΕΣΥ, προς όφελος της ιδιωτικής υγειονομικής και ευρύτερα κλινικής περίθαλψης.

Των αντιθέσεων δε, ουκ έστι τέλος και ακόμη και οι μετεωρολόγοι μας και οι σεισμολόγοι μας, σαν να αρέσκονται σε αυτές.

error: Content is protected !!