ΑΝΤΙΘΕΣΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έγραφα μόλις εχθές,  αν καλά το θυμάστε, για κάποιες από ελαχιστότατες από τις αντιθέσεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο μας και... ΑΝΤΙΘΕΣΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έγραφα μόλις εχθές,  αν καλά το θυμάστε, για κάποιες από ελαχιστότατες από τις αντιθέσεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο μας και εμάς τους Ανθρώπους.

Πάμπολλες οι αντιθέσεις, λένε κάποιοι και μου επισημαίνουν κάποιοι, αλλά πώς μέσα σε ένα ελάχιστο σε έκταση «χρονογράφημα», να τις περιλάβεις όλες, χώρια αυτές, τα εκατομμύρια, οι οποίες σου ξεφεύγουν.

Μία αντίθεση, επίκαιρη των ημερών μας, είναι και οι «Εξωγήϊνοι», στην μορφή των οποίων, -όπως λένε κάποιοι επιστήμονες-, τείνουμε να μετουσιωθούμε μέσα από την επιστημονική, πάντα, πρόοδο επ’ ωφελεία του ανθρωπίνου είδους,  και έτσι ακριβώς όπως τους απεικονίζουν τα εγχειρίδια «επιστημονικής φαντασίας».



Μας προετοιμάζουν για την μορφή, ενώ αρνούνται, ή κάνουν πως αμφισβητούν την ύπαρξή τους και από την άλλη ανακαλύπτουν, -λέει η τελευταία επιστημονική ανακοίνωση-, ότι το Διάστημα αποτελεί ένα απέραντο νεκροταφείο εξωγήϊνων.

Εξετάζοντες δε, τα του οίκου μας, πόσα εκ διαμέτρου αντίθετα δεν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινώς;

Επιχαίρουμε εσχάτων για τις κε του εξωτερικού επενδύσεις, αυτές που έγιναν την τελευταία τετραετία και αυτές που μας έρχονται οσονούπω, -κατά ρήσιν και διαβεβαίωσιν Πρωθυπουργού μας-, πλην όμως και παρά αυτό το ρέον άφθονο  χρήμα γεγονός, εμείς οι γηγενείς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά την καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα δε, όσοι ανήκουν στις κατηγορίες συνταξιούχων των τριακοσίων και εκεί γύρω ενώ και έχουν να πληρώσουν ενοίκιο, εφορία, διατροφή, έξοδα υγείας και τόσα άλλα.



Τέτοιες αντιθέσεις πάρα-πολλές, γι’ αυτό και υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις, και αντίθετες τάσεις, και οι αντίθετες προοπτικές, καθώς και αντίθετα συμφέροντα.

Στην Ελλάδα, το μόνο που τείνει να πάψει να βρίσκεται στην σφαίρα του «αντιθέτου», είναι πλέον τα πολιτικά κόμματα, τα οποία, ως δια μαγείας,  έχουν μεταλλαχθεί όλα σε «δημοκρατικά».

error: Content is protected !!