ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ζούμε παράξενες εποχές, παράξενες ώρες και στιγμές, σε έναν όλο και πιο παράξενο σύγχρονο κόσμο, ένα κόσμο, τον οποίον εμείς... ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ζούμε παράξενες εποχές, παράξενες ώρες και στιγμές, σε έναν όλο και πιο παράξενο σύγχρονο κόσμο, ένα κόσμο, τον οποίον εμείς οι ίδιοι κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε έτσι. Και η κατάσταση αυτή, επικρατεί παντού και όχι μόνο και κατ’ αποκλειστικότητα στην χώρα μας, όπου πάντα συνέβαιναν τα  πάνδεινα παράξενα.

Ξεπαγιάζουν στο Ευρωκοινοβούλιο, καταγγέλλει η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, προκειμένου να αποδείξουν πόσο κακό έκανε στην Ευρώπη η Ρωσία με το να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, τη στιγμή που η Γερμανία επιχαίρει γιατί θα λάβει το αναγκαίο από την Γαλλία.



Αντίθετα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ευρώπη, ανταγωνίζονται η μία την άλλη στην επένδυση εκατομμυρίων για να στολίσουν με μπιχλιμπίδια χριστουγεννιάτικα, πλατείες, δρόμους και κτίρια, ενώ και πάλι η ΕΕ αδυνατεί να συμφωνήσει για το «πλαφόν» στην τιμή αερίου, μετά την διαφωνία δεκαπέντε εταίρων.

Να τώρα που και ο κύριος Τζόνσον εξ’ Αγγλίας, παραδέχεται πως η αρχική στάση των συμμάχων της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, σηματοδοτείται τώρα, από λάθος εκτιμήσεις. Ναι, αλλά η Ευρώπη υποφέρει, εκ των εκτιμήσεων αυτών.

Οι Ισπανοί υγειονομικοί βγαίνουν στους δρόμους, ζητώντας αύξηση των μισθών τους, και στην Ελλάδα, παρά την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους, αυτοί παραμένουν στα σπίτια τους καθώς η Κυβέρνηση ανασυγκροτεί διά νέου νομοσχεδίου το ΕΣΥ με υπογραφή Μίνας Γκάγκα, κατά του οποίου και της οποίας, μάλιστα, διαμαρτύρονται σφόδρα οι ενδιαφερόμενοι, πιστεύοντες πως διαλύεται η υγειονομική περίθαλψη και κατεβαίνουν σε μαζικές διαμαρτυρίες και απεργίες.



Όλα στην ώρα τους και με το «πάσο» τους, και μέχρι να αποφασίσει και να δράσει  η Πολιτεία, η «Κιβωτός του Νώε», άδειασε από κάθε τι εγκόσμιο, όπως καταθέσεις, τιμαλφή, και οιονδήποτε άλλο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ενός κακού δε, να και κάποια άλλα φαινόμενα, όπως ενός Κέντρου Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στην Θεσσαλονίκη, και η απόφαση της Κυβέρνησης να τα εξετάσει όλα αυτά, να τα τιμωρήσει δεόντως και να τα αλλάξει, ως και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, γεγονότα για τα οποία ζητούνται ένοχοι, αλλά δεν βρίσκονται. Λίγο αργά βέβαια, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Έτσι αργήσαμε να αντιληφθούμε πως υπήρχε σπείρα, η οποία έβγαζε άδειες οδήγησης σε αλλοδαπούς αντί 2.000 ευρώ, όπως με κάθε καθυστέρηση αντιλαμβανόμαστε τα πάντα.

Άλλοι μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν επιδόματα και άλλοι όχι, 400 χιλιάδες θα μείνουν χωρίς «κάρτα ακρίβειας» και το «επιδότηση φαγητού» έρχεται υπό προϋποθέσεις, από Ιανουάριο και βλέπουμε, και έως τότε ο πληθωρισμός και οι τιμές ανταγωνίζονται στο ανέβασμα. Όσο για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ακρίβυναν κατά 15 και 7% αντιστοίχως, εν όψει εποχικής κατανάλωσής τους.

Στην Ιταλία πάντως, η κυρία Μελονί, δημοκρατικότερη των προγενεστέρων-της και των εταίρων της, μηδενίζει τον ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τετρακόσια φάρμακα άμεσης ανάγκης βρίσκονται σε έλλειψη στην Ελλάδα, ενώ οργιάζουν, -όπως μας πληροφορούν οι λιμώξεις, και σύμφωνα με εκτιμήσεις 350.000 νεκρούς είχαμε συνολικά μέχρι σήμερα από την πανδημία, και η επιχείρηση «οικογενειακός γιατρός», μάλλον δεν πέτυχε, ελλείψει ενδιαφερομένων.

Και άλλα πολλά.

error: Content is protected !!