ΟΨΙΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΨΙΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δεν πάει πολύς καιρός που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έλυνε και έδενε, τουλάχιστον στην Ευρώπη και έφερνε τα πάντα άνω-κάτω, διαλαλώντας μέσω... ΟΨΙΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έλυνε και έδενε, τουλάχιστον στην Ευρώπη και έφερνε τα πάντα άνω-κάτω, διαλαλώντας μέσω Μέρκελ πως και όλα τα ήξερε, και όλα καλά τα έκανε.

Τώρα, αποφάσισε να σκεφτεί πως τα πράγματα δεν ήσαν ακριβώς έτσι και πως η Γερμανία έκανε «και» λάθη, αλλά και αυτός όσο και το κόμμα του, -λάθη σε βάρος της Ρωσίας.

«Ποτέ άλλοτε δεν αισθάνθηκα ότι η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο απειλητική όσο σήμερα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Handelsblatt» όσον αφορά στα μαγειρέματα με στόχο τη Ρωσία.



+Επί καγκελαρίας Μέρκελ», είπε «Μμίλησα με τον Ρώσο ομόλογό μου, τότε, για το πώς θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε από κοινού την ισλαμιστική τρομοκρατία. Αλλά θα μπορούσα απλώς να κοιτάξω τι έκανε η Ρωσία στην Τσετσενία. Θα μπορούσαμε ακόμη να είχαμε ακούσει τον τότε πρόεδρο της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία είχε προειδοποιήσει ότι “πρώτα η Γεωργία, μετά η Ουκρανία, μετά η Μολδαβία, μετά οι Βαλτικές και μετά η Πολωνία’’».

Στη συνέχεια και σε σχετικές ερωτήσεις  του δημοσιογράφου, αποδέχεται την άποψη ότι η κυρία Μέρκελ διέπραξε αρκετά λάθη, αλλά το κόμμα τους, το οποίο θα μπορούσε να την ανατρέψει δεν το έπραξε γιατί δεν θα ήταν σωστό ένα κόμμα να «ρίχνει» την καγκελάριό του.

Ακόμη διατείνεται πως «Είναι λάθος να δίνεις μεγάλες υποσχέσεις στον κόσμο. Η δημοκρατία δεν είναι παζάρι για ευκαιρίες. Πρέπει να περιμένουμε περισσότερα από τους πολίτες. Τι πρόβλημα υπάρχει να βάλουμε ένα πουλόβερ αν είναι απαραίτητο;», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον χειμώνα, ο οποίος μας απειλεί χωρίς φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.



Για όσα μέχρι τώρα διεπράχθησαν τα τελευταία χρόνια, ο κύριος Σόϊμπλε με λίγο ελαφρά την συνείδηση και προφανώς δυσαρεστώντας πολλούς, παραδέχθηκε πως «το κύρος της Γερμανίας έχει πληγεί σοβαρά», προβλέποντας και δύσκολες εποχές για όλον τον κόσμο.

Έστω και όψιμα, παραδέχεται τα λάθη της παράταξής του, κατά το παρελθόν, και αν τύχει, να περιμένουμε να παραδεχθεί αύριο αυτά, τα οποία πιθανώς να γίνουν και τώρα και στο μέλλον.

error: Content is protected !!