ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΕΩΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΕΩΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το «τατουάζ», αυτό το πολύχρωμο σύμβολο σωματικού χρωματισμού και για πολλούς αποκρουστικό, το οποίο μπορεί εν ριπή οφθαλμού να μετατρέψει... ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΕΩΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το «τατουάζ», αυτό το πολύχρωμο σύμβολο σωματικού χρωματισμού και για πολλούς αποκρουστικό, το οποίο μπορεί εν ριπή οφθαλμού να μετατρέψει το κορμί σου σε ολόκληρη Έκθεση ακατανόητης Ζωγραφικής και Ημερολόγιο απωθημένων, και επί του οποίου καταγράφεις ανεξίτηλα κάθε πόνο σου, μεράκι, απογοήτευση και ευγενείς πόθους, ενέχει φαίνεται κινδύνους υγείας.

Αλλιώς δεν δικαιολογείται να είναι απαγορευμένο φρούτο για ανηλίκους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ή όπου αλλού.

Συχνά, αυτό το «τατουάζ», το οποίο χαράσσεται επί της σαρκός μας  με βελόνες και ειδικό μελάνι, έχει κατηγορηθεί για διάφορες βλάβες τις οποίες μπορεί να επιφέρει, αλλά μπροστά στην μόδα, πολλοί είναι αυτοί που αψηφούν τους κινδύνους, προκειμένου να δείχνουν «τρέντυ» και μοντέρνοι, απελευθερωμένοι από τις θεωρίες και συνήθειες μιάς πεπαλαιωμένης συντηρητικής κοινωνίας παλαιών ανθρώπων. Άλλωστε, τόσοι Ινδιάνοι και Αφρικανοί το συνήθιζαν επί αιώνες αιώνων και καμία επιστημονική μελέτη δεν λέει πως πολλοί, ή έστω και «κάποιοι», πέθαναν από αυτό.



Όμως οι νόμοι είναι νόμοι και τον περασμένο μήνα, ένα δεκάχρονο αγόρι, πήρε την άδεια της μητέρας του, -η οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι νομοθέτης-, να προβεί σε διακόσμηση του σώματός του, ή μέρους αυτού κατά το δοκούν, και φυσικά με την βοήθεια του αντιστοιχούντος «tattoo artist», ενός κάποιου εικοσάχρονου Όστιν Σμιθ που δεν είχε άδεια εξάσκησης του λαμπρού αυτού επαγγέλματος εικαστικών τεχνών επί ανθρωπίνου  δέρματος.

Όλα καλά, ώσπου ο εικονογραφημένος νεανίας μπήκε στο γραφείο της νοσοκόμας του σχολείου του στο Χάϊλανταν της Νέας Υόρκης, να ζητήσει βαζελίνη προκειμένου να γυαλίσει τις απεικονίσεις του, -γιατί βλέπετε στον πολιτισμένο κόσμο, τα σχολεία διαθέτουν και γιατρούς και νοσοκόμες και άλλους πολλούς που χρειάζονται να έχουν γύρω τους τα παιδιά.



Η νοσοκόμα αυτή, λοιπόν, τον είδε, τρόμαξε, θυμήθηκε «το γράμμα του νόμου» και ειδοποίησε την Αστυνομία. Συνελήφθη η  τριαντατριάχρονη μητέρα του, Κρίσταλ Τομας, η οποία δικαιολογήθηκε πως νόμιζε ότι ο κανακάρης της ήθελε να προβεί σε περιστασιακό και όχι μόνιμο «τατού», ενώ ο επίσης συλληφθής «τατουαζοζωγράφος», στον οποίο, λέει, φάνηκε πως επειδή το παιδί είχε την άδεια της μαμάς του,  αυτός μπορούσε να εκτελέσει την επιθυμία του.

Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ιδιαίτερα επί των ημερών μας, το κάθε παιδί και σε οιανδήποτε ηλικία, μπορεί να παραβλέπει τους νόμους, να δέρνει, να κλέβει, να καπνίζει απαγορευμένα και μη, και όλα τα άλλα που διαβάζουμε στις εφημερίδες, ακούμε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και καταγράφονται στα αστυνομικά δελτία, χωρίς άδεια γονέως.

error: Content is protected !!