ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ίσως ποτέ άλλοτε που ο κόσμος μας αυτοαποκαλέστηκε «πολιτισμένος», το οποίο ως προς εμέ αναλύεται σε όσο το δυνατόν τέλειος... ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ίσως ποτέ άλλοτε που ο κόσμος μας αυτοαποκαλέστηκε «πολιτισμένος», το οποίο ως προς εμέ αναλύεται σε όσο το δυνατόν τέλειος με προκαθορισμένες τάση και υποχρέωση να εξελίσσεται προς το απόλυτο της τελειότητας.

Όποιος άλλος, εκτός εμού πίστεψε σε αυτό το παραμυθένιο όραμα επλανήθη πλάνην οικτράν, διότι η «ταμπέλα» ήταν αν όχι κίβδηλη, τουλάχιστον παραπλανητική, και γιατί ο Άνθρωπος, ως εκ των πραγμάτων εμφαίνεται, ουδέποτε υπήρξε αντάξιος τέτοιων προσδοκιών.



Σήμερα, όπου μία ζοφερή τοξική πραγματικότητα περιβάλλει όλον τον Πλανήτη, οι εναπομείναντες ανεπηρέαστοι από τις τοξίνες που μας καταβάλλουν, μπορούμε ακόμη να διαπιστώσουμε μία βλαβερή και καταλυτική ατμόσφαιρα παντού.



Ως εκ των γεγονότων δε, ο καθένας μπορεί να εννοήσει πως για την Ανθρωπότητα, ο Πολιτισμός, έστω και αν διήλθε πολλές ανακατατάξεις, σήμερα βασίζει ολοταχώς, και πάλι, εκεί από όπου ξεκίνησε η επιλεγόμενη «πρόοδός» του, ίσως και ακόμη πιο μακριά.

Όσο και αν πιστεύουμε πως η επιστημονική έρευνα μας προσέφερε εχέγγυα προόδου, εκ των γεγονότων αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.



Η απανθρωπιά σε όλο το μεγαλείο της και σε όλο το μέγεθός της σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Πόλεμοι παντού, ηθική κατάπτωση, απαξίωση των πάντων, κατάργηση κάθε ισχυρού θεσμού, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σκληρή εγκληματικότητα παντού, διάλυση του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού, τα πάντα ανεξέλεγκτα έως της πενίας, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καθολική πείνα και τον πλήρη θάνατο.

error: Content is protected !!