ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάθε ημέρα, η οποία ξημερώνει μας τοποθετεί μπροστά σε όλο και σκληρότερα έως και τραγικά γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν παγκοσμίως... ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάθε ημέρα, η οποία ξημερώνει μας τοποθετεί μπροστά σε όλο και σκληρότερα έως και τραγικά γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν παγκοσμίως και από την μία, μας ταλανίζουν και από την άλλη ξεδιπλώνουν στην θέα και τις καρδιές μας, ένα κόσμο φόβου και ζόφου.



Κλονίζεται η εμπιστοσύνη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλο και περισσότερο, καθώς το νέο σκάνδαλό, το οποίο προέκυψε για χρηματισμό ευρωβουλευτών, αμαυρώνει την εικόνα της, όσο και αν έγκαιρα έδρασαν κάποια όργανά της και συνελήφθησαν οι μετέχοντες, πλην όμως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τί άλλο μπορεί να υπάρχει πίσω και να ακολουθεί.

Παραμένοντες στην Ευρώπη, η οικονομική κρίση διατηρείται επαυξανόμενη, καθώς μετά το εμπάργκο στην Ρωσία και τα αντίποινα εξ’ αυτής, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, ενώ οι Τράπεζες αποφασίζουν, αύριο, για αυξήσεις των επιτοκίων, από τις οποίες και στην Ελλάδα θα πληγούν οι δανειολήπτες, οι οποίοι είχαν πιστέψει στις υποσχέσεις και παραχωρήσεις τους για να συνάψουν δάνεια με αυτές και σήμερα χάνουν τις περιουσίες τους.



Στο Κόσσοβο απειλείται μία ακόμη έναρξη εστίας πολέμου, η οποία δυνατόν να δημιουργήσει εμπλοκή όλων των Βαλκανικών χωρών. Αλλά κι ένας νέος φόβος επικρατεί σε όλη την ΕΕ, καθώς επιστολές περιέχουσες βγαλμένα μάτια ζώων και αίμα, φθάνουν καθημερινώς στις ουκρανικές πρεσβείες κάθε χώρας, χωρίς να είναι εμφανές από πού προέρχονται και σε τί αποσκοπούν.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατάται παντού, ακόμη και στις πλέον ισχυριζόμενες δημοκρατικές χώρες, όπου παρακολουθούνται οι κινήσεις και οι διατυπώσεις λόγου κάθε πολίτη, υψηλά ή χαμηλά ιστάμενου.

Ο σύγχρονος άνθρωπος φοβάται ακόμη και τον ίσκιο του, καθώς ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από κάθε μανιακό, ο οποίος οιανδήποτε στιγμή τον εκφοβίζει σαν ληστής, δολοφόνος, συζυγοκτόνος, πατρο- και μητροκτόνος, αδελφοκτόνος, εκβιαστής, εκμαυλιστής, δολιοφθορέας, ελεύθερος σκοπευτής.  



Ανήλικα παιδιά εισβάλουν σε σχολεία, δολοφονούν συμμαθητές και δασκάλους τους, όργανα της τάξης δια ασήμαντον αφορμήν πυροβολούν και σκοτώνουν ύποπτους χωρίς, έστω, αποδείξεις ενοχής, περιφέρονται παντού, γίνονται φόβος και τρόμος των πολιτών.

Οι πανδημίες θερίζουν, μας πνίγουν τα μικρόβια που όλο και περισσότερα εμφανίζονται και μας καταστρέφουν, καθώς και θανατηφόρες αρρώστιες, τις οποίες η Επιστήμη δεν έχει κατορθώσει να απαλείψει. Αντίθετα, ακόμη και τα φάρμακα είναι συχνά πανάκριβα, ενώσήμερα στην Ελλάδα παρουσιάζεται και έλλειψή τους στα Φαρμακεία, και η ιατρονοσοκομειακή περίθαλψη χωλαίνει,  – κατ’ αυτάς δε, φαίνεται πως με την επιδημία γρίπης σε παιδιά, τα Νοσοκομεία αδυνατούν να τα περιθάλψουν όλα, με αποτέλεσμα πολύωρες καθυστερήσεις στους διαδρόμους ή και επιστροφή στα σπίτια τους.

Επερχομένων Χριστουγέννων, διαβάζω στις εφημερίδες πως αναμένονται νέες αυξήσεις στα διατροφικά και άλλα πρώτης ανάγκης προϊόντα, και η αύξηση στην ηλεκτρική ενέργεια και των δεινών ουκ έστι τέλος.

 Αντίδοτο, η όση ελπίδα απομένει.

error: Content is protected !!