ΠΑΤΕΡΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ» ΠΑΤΕΡΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δύο περιστατικά με μικρά παιδιά, απασχολούν τις παγκόσμιες ειδήσεις. Όσο παράξενο και αν φανεί, ένας ιπποπόταμος στην Ουγκάντα, βρήκε του... ΠΑΤΕΡΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δύο περιστατικά με μικρά παιδιά, απασχολούν τις παγκόσμιες ειδήσεις.

Όσο παράξενο και αν φανεί, ένας ιπποπόταμος στην Ουγκάντα, βρήκε του γούστου του ένα δίχρονο αγοράκι που έπαιζε μοναχό του, κοντά σε λίμνη, το άρπαξε και το κατάπιε με μιάν ανάσα!

Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος συνέπεσε να παρακολουθεί το επεισόδιο, άρχισε να πετά πέτρες στο αδηφάγο ζώο, το οποίο πάνω στην απρόσμενη επίθεση και ταραχή του, εξέβαλλε το αγοράκι και έσπευσε σε φυγή.



Μόνο ένα αντιλυσσικό ορό χρειάστηκε ο μπόμπιρας για τυχόν μόλυνση και είναι τώρα μιά χαρά.

Όμως, για τέσσερα άλλα ανήλικα παιδιά, τριών, έξη, οκτώ και έντεκα ετών, τα γεγονότα δεν απέβησαν ρόδινα. Ο εικοσιοκτάχρονος πατέρας τους, Silva Lemos, στην Αλβοράντα της νότιας Βραζιλίας, τα «καθάρισε» και τα τέσσερα με ένα μαχαίρι.

Επειδή τα λυπήθηκε, δε, όπως δήλωσε ο ίδιος, τους έδωσε πρώτα να πιούν από ένα φλιτζάνι τσάϊ για να ηρεμήσουν ενώπιον του κακού που τα περίμενε. Κατόπιν τα έπνιξε διαδοχικά με ένα μαξιλάρι στο στόμα και ακολούθησε η καρατόμηση.



Ο παιδοκτόνος, φαίνεται πως προέβη στην απεχθή πράξη του, σαν αντίποινα προς την σύζυγό του, την οποία είχε ταράξει στο ξύλο, γι’  αυτό και εκείνη είχε απομακρυνθεί από αυτόν και η Αστυνομία, του είχε απαγορεύσει να την πλησιάζει.

Στην χώρα μας, ούτε ιπποπόταμοι, ούτε γονείς-τέρατα χρειάζονται πλέον για να σκοτώνουν παιδιά. Τα ίδια, έχουν αρχίσει να παίρνουν τις «καταστάσεις» στα χέρια τους και ξεκαθαρίζουν μόνα και μεταξύ τους, κάθε λογαριασμό τους, ενίοτε δε, και με τους γονείς τους.

Δυστυχώς.

error: Content is protected !!