ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ  ¨ΤΥΠΟΥ ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ  ¨ΤΥΠΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πώς μπορεί κάποιος να σχολιάζει τα τεκταινόμενα γύρω μας, αν δεν καταφεύγει και στις «ηχηρές» ειδήσεις, οι οποίες διοχετεύονται, άλλοτε... ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ  ¨ΤΥΠΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πώς μπορεί κάποιος να σχολιάζει τα τεκταινόμενα γύρω μας, αν δεν καταφεύγει και στις «ηχηρές» ειδήσεις, οι οποίες διοχετεύονται, άλλοτε ακριβείς, άλλοτε λίγο παραπλανητικές και άλλοτε μεταλλαγμένες κατά το δοκούν στον καθημερινό Τύπο;

Ερανιστής και εγώ, καταγράφω κάποιες από τις τελευταίες και από τις επικεφαλίδες τους.



Επτακόσιες χιλιάδες σπίτια κινδυνεύουν να χαθούν από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα δάνεια» και η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να πείσει τις Τράπεζες για κάποιες διευκολύνσεις προς τους δανειολήπτες.

Αυξάνουν τα τέλη τους οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας, παρά το γεγονός ότι χάνουν πελάτες, με το πιο αργό Internet στην Ευρώπη και τα ήδη ακριβά προγράμματά τους.



Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα πέρασε το 85, αλλά στην Ευρώπη ξεπέρασε το 10; Κι έτσι θα πρέπει να το θεωρούμε …»κέρδος» μας, ενώ χίλιοι ακόμη κωδικοί, λέει, προστέθηκαν στο καλάθι του Άη-Βασίλη, την στιγμή που η Ευρώπη, στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη, ίσως γιατί ανακαλύφθηκε «ανεξάντλητη και καθαρή πυρηνική ενέργεια», στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκαν πηγές φυσικού αερίου, και η Ρωσία δεν θα μπορεί να μας κόβει την παροχή.

Ως εκ τούτου και η χώρα μας προσβλέπει και αιτείται την διοργάνωση του πολυέξοδου «Μουντιάλ» του 2030, και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά σκάνδαλα στους κόλπους της σύνθεσης και πρακτικής της.



Ο γείτονάς μας Ερντογάν απειλεί συνεχώς την χώρα μας και εμείς ολοκληρώνουμε τους φράχτες του Έβρου, όπου και στέλνουμε βαρέα άρματα για παν ενδεχόμενο, την στιγμή που οι Ρώσοι ζητούν να καταλάβουν και το Κίεβο για να ησυχάσουν.

Πολλές ανησυχίες γύρω μας και δύο έμπειροι σεισμολόγοι ανησυχούν τα μάλα για έναν επικείμενο σεισμό, ο οποίος θα μας ταρακουνήσει και όχι μόνο, και η ανησυχία τους διαχέεται στον κόσμο, ο οποίος «ψάχνεται» ανάμεσα σε Αλκυονίδες που διατελούν επί σαράντα χρόνια εν υπνώσει και κάποια άλλα ρήγματα εδώ και εκεί, ήτοι δεν ξέρουν πού και επιτείνεται η ανησυχία τους/μας.

Τέλος, φαίνεται πως ο Κάρολος της Αγγλίας θα καλέσει στην τελετή στέψης του και τον γιο του Χάρι με την σύζυγό του, τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου και απομένει να δούμε αν αυτοί αποδεχθούν.

error: Content is protected !!