ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Χαράς και λύπης ευαγγέλια, μας οριοθετεί πάντα η Οικονομία, η οποία εξαρτάται πάντα από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι οφείλονται σε... ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Χαράς και λύπης ευαγγέλια, μας οριοθετεί πάντα η Οικονομία, η οποία εξαρτάται πάντα από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι οφείλονται σε μύρια-όσα τερτίπια της κοινωνικής ζωής μας. Ανίσχυροι εμείς, σαν μονάδες και συχνά σαν σύνολα, υποτασσόμεθα έως θανάτου.

Το εμπάργκο κατά της Ρωσίας καλά κρατεί και όλο και πιο πολυδαίδαλο γίνεται, τελικά όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάκουσε τις κραυγές αγωνίας του Πρωθυπουργού μας και μετά από συσκέψεις επί συσκέψεων, καθόρισε πλαφόν στην τιμή των 180 ευρώ έναντι της αρχικής απόφασης των 275.



Στην Μεγάλη Βρετανία, τώρα, οι στατιστικές αποκαλύπτουν πως ένα εκατομμύριο πολίτες της, κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, πέρα από εκείνους που υπάρχουν ήδη.

Στην όλη Ευρώπη, τώρα, το κόστος ενεργειακής κρίσης, έχει ανέλθει στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, εικάζεται δε πως το επόμενο έτος, το έλλειμμα σε φυσικό αέριο, θα φτάσει στα 27 δις κυβικά μέτρα.

Ευτυχώς, στην Ελλάδα, μάλλον πρέπει να αισιοδοξούμε, καθώς όπως ανακοινώθηκε στην έγκριτη εφημερίδα «Economist», αφού πήραμε «πρωτιά» στην μείωση του δημοσίου χρέους μας κατά 6%, και μάλιστα όταν ολόκληρες ΗΠΑ, κατόρθωσαν να πιάσουν μόνο το 4,9%.



Από την άλλη, ό,τι μπορεί κάνει και η Κυβέρνησή μας για να σταματήσει την οικονομική μας κατρακύλα, με έκτακτα επιδόματα, αλλά ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις την προλαβαίνουν και όλα πάνε άδικα.

Για παράδειγμα, φημολογείται ότι «έπεσε» η τιμή στα καύσιμα, όμως, -και πάλι φημολογείται-, πως η ΔΕΗ θα αυξήσει την τιμή του ρεύματος, καθώς αυξήθηκε και η τιμή του πετρελαίου και μάλιστα με χιονιά αυτές τις ημέρες.

Σπεύδουσα σε βοήθεια, η Κυβέρνηση, παρατείνει χρονικά και την καταβολή των τελών κυκλοφορίας μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου, ενώ παρατείνει και την επιδότηση θέρμανσης για άλλους τρεις μήνες.

Ακόμη και ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες πως όσο ανεβαίνει ο πληθωρισμός, άλλο τόσο θα ανεβαίνει και η κρατική ενίσχυση στις φθίνουσες οικονομικά τάξεις, και αν επανεκλεγεί, υπόσχεται καλύτερους μισθούς σε όλους.

Μέχρι και «market-pass», θα απολαύσουν οι πτωχοί από τα μέσα Φεβρουαρίου, στην Ελλάδα, και ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση θα κυμαίνεται από 22 έως και κάτι πάρα-πάνω τον μήνα, ανάλογα με το πόσα ξοδεύουν για να φάνε.

Αν, αίφνης, κάποιος ζει μόνος του, και τον φτάνουν, -λέει το παράδειγμα-  220 ευρώ να τραφεί ανά μήνα, και για έξη μήνες μόνο, το «μάρκετ-πας», του πληρώνει 22 ευρώ.

Αν είσαι παντρεμένος, και –πάντα επί παραδείγματι-, και ξοδεύεις για φαΐ 320 ευρώ τον μήνα, η βοήθεια ανέρχεται στα 32 ευρώ, και ούτω καθ’ εξής, ώσπου να φτάσουμε στα εξακόσια.

Μετά, τώρα, έρχονται οι εκλογές και βλέποντας και κάνοντας.

error: Content is protected !!