ΠΕΡΙ ΤΟΥ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πόλεμοι επί πολέμων, γνώμες επί γνωμών, σκέψεις επί σκέψεων, ανακοινώσεις κατά ανακοινώσεων, δειγματοληψίες και επεξεργασίες, έρευνες και πάλι έρευνες και... ΠΕΡΙ ΤΟΥ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πόλεμοι επί πολέμων, γνώμες επί γνωμών, σκέψεις επί σκέψεων, ανακοινώσεις κατά ανακοινώσεων, δειγματοληψίες και επεξεργασίες, έρευνες και πάλι έρευνες και από πάνω και οι επιστήμονες, οι σύγχρονοι φιλόσοφοι και αμπελοφιλόσοφοι, οι δοκησίσοφοι και οι ανθέλληνες, όλοι μαζί, -μαζί και με άλλους-, να προσπαθούν να στηρίξουν ή να διαλύσουν την άποψη ή φαντασίωση πως το ελληνικό DNA, -εκείνο των αρχαίων προγόνων μας-, υπάρχει ή έχει χαθεί.



Άλλο πάλι, που είτε έτσι είτε αλλιώς, είχε φτάσει στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου, ή είχε περιοριστεί σε τοπικά επίπεδα, συντόμως παραποιούμενο από προσμίξεις αλλοτριών των εποχών, όπως Αιγύπτιων, Βαβυλώνιων, Περσών και άλλων σοφών τα και βαρβάρων.



Και να που ο Δρ. Κώστας Τριανταφυλλίδης, γνωστός και διακεκριμένος Γενετιστής και πρώην πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, μίλησε για τα ευρήματα των επιστημόνων αναφορικά με τη σύσταση του DNA των ανθρώπων που κατοικούν στη σημερινή Τουρκία.



Παράλληλα δε, αναφέρθηκε και σε αυτό των Ελλήνων αναφέροντας πως «Οι σημερινοί Έλληνες έχουν σχεδόν… μυθική καταγωγή! Αυτό προκύπτει όχι από διάφορες… υπερπατριωτικές θεωρίες, αλλά από την επίσημη επιστήμη, καθώς χάρη στη ραγδαία πρόοδο που έχει συντελεστεί στις έρευνες για το ανθρώπινο γονιδίωμα τα τελευταία χρόνια, είναι δυνατόν να εξακριβώσουμε ποιοι ακριβώς ήταν οι προ-προ-προ παππούδες μας».



Και καταλήγει: «Τα στοιχεία της Γενετικής αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Κρήτης είναι απόγονοι των Μινωϊτών που ζούσαν στον ίδιο τόπο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι Έλληνες σε ποσοστό 70% έχουν ίδια γενετική σύσταση με τους Μυκηναίους -αυτό ήταν ένα ανέλπιστο κατά κάποιον τρόπο, εύρημα. Η γενική συνέχεια των Ελλήνων υποστηρίζεται πλήρως από τα πλέον τεκμηριωμένα δεδομένα».

error: Content is protected !!