Γνωρίζουμε, Θέλουμε, Μπορούμε… Γνωρίζουμε, Θέλουμε, Μπορούμε…
Διαβάστε όλο το λόγο της Υπ. Δημάρχου Σαλαμίνας όπως δημοσιεύτηκε στη ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. “Υπάρχουν στιγμές που καθορίζουν την ζωή σουΣήμερα είναι η μέρα... Γνωρίζουμε, Θέλουμε, Μπορούμε…

Διαβάστε όλο το λόγο της Υπ. Δημάρχου Σαλαμίνας όπως δημοσιεύτηκε στη ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

“Υπάρχουν στιγμές που καθορίζουν την ζωή σου
Σήμερα είναι η μέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη και τη καρδιά μου όχι τόσο για την ανακοίνωση μου αλλά γιατί είστε εδώ όλοι μαζί μου. Πραγματικά με συγκινεί και με τιμά τόσο η παρουσία σας όσο φυσικά και η υποστήριξη σας. Ανάμεσά σας διακρίνω αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, συνεργάτες, ανθρώπους που εκτιμώ, αγαπώ και σέβομαι. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και για αυτό θα πρέπει να αναλαμβάνουμε δράση όπου και όπως μπορούμε. Σε όποιον φορέα έχουμε τη δυνατότητα να φανούμε χρήσιμοι και να αλλάξουμε όσο γίνεται τις καταστάσεις που διαμορφώνονται γύρω μας.
Η δική μου ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση ικανοποιεί το χρέος μου απέναντι στο Νησί μου, το χρέος μου απέναντι στην νέα γενιά, στα παιδιά μας.
Η Ένταξη μου στην παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική του Γιώργου Πατούλη ήταν και η δική μου αρχή σε μια παράταξη που είχε όραμα και σχέδιο.
Δώσαμε μια οργανωμένη και σπουδαία μάχη σε όλα τα σημεία της ΠΕ Νήσων, με πρόγραμμα και προτάσεις, κερδίσαμε τις εκλογές και εγώ προσωπικά τιμήθηκα από 6700 πολίτες που με εξέλεξαν στην Περιφέρεια Αττικής.

Γνωρίζουμε, Θέλουμε, Μπορούμε, θα τα Καταφέρουμε!

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δε με τίμησε με την θέση του Αντιπεριφερειάρχη και από τότε ξεκίνησε ο δικός μου προσωπικός αγώνας για προσφορά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων .Το μεγαλύτερο και ίσως το πιο σπουδαίο έργο της ΠΕ Νήσων, ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας έμελλε να γίνει η πρώτη μου μεγάλη αναμέτρηση πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με εκατοντάδες δυσκολίες που ανέκυπταν καθημερινά .Σήμερα το Νερό πηγαίνει στην Αίγινα παρά τις δολιοφθορές και εμείς στην Περιφέρεια, όσοι είχαμε συμμετοχή στο έργο, είμαστε υπερήφανοι όλοι μας .Το έργο αυτό μας έδειξε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις όλοι ήμασταν στην ίδια πλευρά, στην πλευρά που επιθυμούσε την ολοκλήρωση του έργου. Το ότι είναι εδώ μαζί μας οι άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία τους επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έχουν συνέχεια και ότι ο σκοπός της ενασχόλησης μας με τα κοινά είναι πάνω από τον χαρακτήρα μας, την ιδεολογία μας και τις επιδιώξεις μας, ξεπερνά ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ένας ακόμη Δήμος με τον οποίο από κοινού δώσαμε καθημερινή μάχη και κατορθώσαμε σημαντικά έργα ήταν ο Δήμος Κυθήρων με Δήμαρχο τον κ. Χαρχαλάκη. Ενδεικτικά σας αναφέρω το μεγάλο και ολοκληρωμένο πλέον έργο κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων αξίας 6.300.000 ευρώ, με το οποία δόθηκε πραγματική ανάσα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, η ολοκλήρωση κατασκευής νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μανιτοχώρι αξίας 510.000 ευρώ, μεγάλα έργα οδοποιίας κ.α
Δεν θα γινόταν φυσικά να μην αναφερθώ στα μείζονος σημασίας για τη τοπική κοινωνία έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί, εκτελούνται ή έχουν ολοκληρωθεί αυτή τη στιγμή εδώ στη Σαλαμίνα από τη Περιφέρεια Αττικής. Αρχικά είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που ολοκληρώθηκε επί των ημερών της παρούσας διοίκησης της Περιφέρειας ένα πολύπαθο έργο για το νησί, όπως το έργο Διαχείρισης Ομβρίων στον κεντρικό κόμβο του νησιού (αξίας 10.600.000 ευρώ), καθώς και για την ολοκλήρωση του έργου επισκευής δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια (αξίας 200.000 ευρώ). Ένα έργο που αποτελούσε και όνειρο για τον αείμνηστο Δήμαρχο της Σαλαμίνας, τον Θανάση Μακρή.
Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση έργων που το νησί τα είχε ανάγκη αλλά δυστυχώς δεν εκτελούνταν, όπως η χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση της Βιβλιοθήκης των Αμπελακίων (αξίας 415.000 ευρώ), η έναρξη του έργου Βελτίωσης-Αναβάθμισης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων (αξίας 1.200.000 ευρώ), η συνέχιση του έργου Αναβάθμισης του Κέντρου Νεότητας (αξίας 360.000 ευρώ), η ολοκλήρωση του Ηλεκτροφωτισμού της Λεωφ. Αιαντείου, η ολοκλήρωση της Αποκατάστασης του Μνημείου του Φάρου στην Κόγχη (αξίας 350.000 ευρώ) κ.α

ΜΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ
ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ!

Από τη πρώτη στιγμή πιστέψαμε στις δυνατότητες της Σαλαμίνας, γι’ αυτό και εντάξαμε πολύ σημαντικά έργα, στοχεύοντας στην ομαλή τουριστική ανάπτυξη και προβολή αλλά κυρίως στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού (όπως η μελέτη Δημιουργίας Λιμενίσκου Τουριστικών Σκαφών και Σκαφών Αναψυχής, ένα μεγάλο έργο που θα δώσει στη Σαλαμίνα την ευκαιρία να φιλοξενήσει σκάφη από όλο το κόσμο, η Μελέτη Ανάπλασης Παραλιακού Μετώπου Αγ. Νικολάου, με την οποία ουσιαστικά το πιο πολυσύχναστο μέρος του νησιού θα αποκτήσει νέα πνοή, το Ψηφιακό Μουσείο αξίας 900.000 ευρώ που στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας του νησιού ,η Μελέτη Ανάπλασης των Μύλων, το οποίο και κατορθώσαμε να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Τύμβου και Αρχαίας Πόλης Καματερού αξίας 840.000 ευρώ, ο Φωτισμός και η Ανάδειξη του Προφήτη Ηλία (αξίας 100.000 ευρώ), η Δημιουργία Πρόσβασης στο Σπήλαιο του Ευριπίδη και στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη των Κανακίων (αξίας 120.000 ευρώ), η μελέτη για δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου (αξίας 100.000 ευρώ), η Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων στο κέντρο του νησιού (αξίας 200.000 ευρώ), ένα μεγάλο έργο οδοποιίας αξίας 2.000.000 ευρώ το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, η βελτίωση- σηματοδότηση κόμβων του κύριου οδικού δικτύου (αξίας 40.000 ευρώ), η Κατασκευή Αποχετευτικού Συστήματος Ομβρίων στην Περιοχή του Δημαρχείου, (αξίας 150.000 ευρώ) το οποίο και θα ενισχύσει τη λειτουργία του κυρίως συστήματος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (αξίας 250.000 ευρώ) το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά στο Αμπελάκι και στην ουσία παρέχει καταφύγιο σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια, και η Ίδρυση και η Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Σαλαμίνας (αξίας 115.000 ευρώ).
Τα τελευταία χρόνια ο κρατικός μηχανισμός έχει δοκιμαστεί από ακραία και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Γι’ αυτό και από πλευράς μας επενδύσαμε σε έργα ιδιαίτερης βαρύτητας στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας (όπως το έργο οριοθέτησης ρεμάτων, που θα βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων, η οργάνωση και πραγματοποίηση της μεγάλης Άσκησης Πεδίου Καταστολής Πυρκαγιάς στο δάσος των Κανακίων και η Μελέτη κατολισθήσεων στη περιοχή Πόρτο Φίνο, για την οποία υπογράψαμε σύμβασή το 2020 αλλά η δημοτική αρχή ξεκίνησε τις διαδικασίες για ένα τόσο σοβαρό έργο για την ασφάλεια των κατοίκων, μόλις το 2022, δηλαδή δύο ολόκληρα χρόνια αργότερα! Γιατί άραγε;;;
Συνολικά επί δικής μας θητείας από το 2020 έως σήμερα τα νέα έργα που εντάχθηκαν μόνο για τη Σαλαμίνα σε ίδιους πόρους, ΕΣΠΑ και ΠΔΕ ξεπερνούν τα 8.000.000 ευρώ. Πόσα από αυτά όμως κατάφερε να απορροφήσει η σημερινή δημοτική αρχή;;

Όσο ο χρόνος περνούσε και οι άλλοι οι Δήμοι προχωρούσαν με υψηλές απορροφήσεις και εντάξεις έργων ο Δήμος Σαλαμίνας παρότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής παρείχαν και παρέχουν συνεχή βοήθεια τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, υπήρχε μια αδικαιολόγητη στασιμότητα και προχειρότητα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω πως υπάρχουν έργα στα οποία αντιμετωπίζουμε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από πλευράς του Δήμου ή στη χειρότερη περίπτωση κινδυνεύουν να χαθούν οι χρηματοδοτήσεις τους. Ένα από αυτά είναι η Ενεργειακή Αναβάθμιση των 1ου και 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας. Να σας θυμίσω την αήθη επίθεση σύσσωμης της Δημοτικής αρχής στο πρόσωπο μου, μετά από τρεις οχλήσεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής για μη ανταπόκριση στις απαιτήσεις του προγράμματος του ΠΕΠ Αττικής σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των 1ου και 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας .
Ποιο είναι το αποτέλεσμα για το έργο Σήμερα ;;

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑ
ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ!

Δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα στις εκκρεμότητες που ζητούνται και η Σαλαμίνα είναι ο μόνος Δήμος στην Αττική που δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΕΠ Αττικής .
Δυστυχώς αυτή είναι μία απαράδεκτη και εν τέλη αντιδημοκρατική συμπεριφορά όχι μόνο προς εμένα αλλά και προς το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά σε όποιον πολίτη αρθρώνει μια άλλη άποψη, την οποία και δεσμεύομαι ότι θα γίνει σύντομα μια κακή ανάμνηση!
Δεν θα γινόταν όμως να μην αναφερθώ σε ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα, και δεν είναι άλλο από το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης για την Αποχέτευση Αιαντείου.
Μια προγραμματική σύμβαση που δεν έχει χρονοδιάγραμμα, που το ποσό θα αλλάξει, αφού δεν έχει επικαιροποιηθεί η μελέτη, που δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόσκληση για χρηματοδότηση στην σύμβαση, και ουσιαστικά παραχωρεί τις αρμοδιότητες του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ και το σημαντικότερο δεσμεύει τους Δημότες ότι αν δεν εξασφαλιστούν οι πόροι θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι .
Προτείναμε αρκετές φορές να τροποποιηθεί η σύμβαση αυτή, γιατί παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και είναι εις βάρος των δημοτών. Αλλά αντί για εμπεριστατωμένες απαντήσεις και προτάσεις, εισπράξαμε μόνο ύβρεις!
Προτείναμε να προσπαθήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, μιας και καθυστέρησαν αδικαιολόγητα τρία χρόνια, να εντάξουν το έργο στην τρέχουσα πρόσκληση και εισπράξαμε αδυναμία να ανταποκριθούν.
Προφανώς ο Δήμαρχος για να χρυσώσει το χάπι της επιβάρυνσης των πολιτών με τα έξοδα της μελέτης της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Αιαντείου, που και αυτό θα μπορούσε να το αποφύγει όπως έκανε ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων και θα κάνει ο Δήμος Πόρου, πέταξε ένα από τα γνωστά του επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Μόνο που αυτό φώτισε την προχειρότητα της Δημοτικής αρχής και μάλιστα σε τόσο σημαντικά έργα, όπως το συγκεκριμένο.
Δεσμεύομαι ότι η νέα δημοτική αρχή θα τροποποιήσει την απαράδεκτη αυτή προγραμματική σύμβαση, θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου από μελλοντικές προσκλήσεις και θα απαλείψει παντελώς τον όρο της άδικης χρέωσης των κατοίκων του νησιού.
Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο η προχειρότητα και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού που χαρακτηρίζει αυτή την Δημοτική Αρχή.
Αντί να θωρακίζει τον δήμο από πιθανούς κινδύνους, ιδίως περιβαλλοντικούς ,υγειονομικούς, να συνεργάζεται με την Περιφέρεια και άλλους φορείς, εδώ και ένα χρόνο μεγαλώνει το ΝΗΣΙ της Παράταξης του και αφήνει σοβαρές υποχρεώσεις του Δήμου στα αζήτητα.
Μετά την ζημιά του αντλιοστασίου αποδείχτηκε ότι ο Δήμος δεν είχε ενεργή σύμβαση συντήρησης .Και βέβαια η διαχείριση που υπήρξε μετά δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα και τεράστια προβλήματα στο κέντρο της πόλης .
Πέρασε ένας χρόνος από τις πομπώδεις δεσμεύσεις για σταμάτημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης, μετά το διεθνές ρεζιλίκι της αναβολής τον αγώνων καγιάκ από την ρύπανση από βοθρολύματα στο Βουρκάρι αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια .
Εδώ όμως το γεγονός αυτό ανέδειξε για μια άλλη φορά την νοοτροπία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, την οποία και δεν σκοπεύουμε ούτε να ανεχτούμε αλλά και ούτε να τη διαιωνίσουμε.

Αντί να αναλάβουν την ευθύνη της αναβολής της διεθνούς διοργάνωσης, να τηρήσουν την υπόσχεση τους και να καλέσουν τους αθλητές σε νέο αγώνα, στράφηκαν εναντίον παραγόντων του αθλητικού συλλόγου με χρόνια προσφορά στον αθλητισμό και μάλιστα με αήθη τρόπο.
Η Δημοτική Αρχή όπως και κάθε φορέας είναι λογικό να κάνει λάθη .Από κακή εκτίμηση, από λάθος επιλογές, σίγουρα λάθη γίνονται.
Το να μην αναγνωρίζεις όμως τα λάθη σου και να κατηγορείς τους άλλους με αλαζονικό τρόπο, μπορεί να το κανείς ως χαρακτήρας και αυτό να σε προσδιορίζει, αλλά δεν δικαιούσαι να το κανείς ως εκπρόσωπος των δημοτών.
Οφείλουμε να υπηρετούμε το αξίωμα που μας δίνει ο δημότης και με ταπεινότητα και με δημοκρατική ευαισθησία, να διορθώνουμε τα λάθη μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας.
Ένα ακόμη ακραίο παράδειγμα αποτελεί η αδιαφορία του Δήμου και η παντελής μοναδική απουσία του Δημάρχου, τόσο στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης των Νήσων, ενός χρηματοδοτικού εργαλείου ΕΣΠΑ που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά για τα νησιά, αλλά και στην διαβούλευση του νέου ΠΕΠ Αττικής .
Η πλήρης και ανεξήγητη αδιαφορία της δημοτικής αρχής για απορρόφηση κονδυλίων από τις χρηματοδοτικές γραμμές της Περιφέρειας Αττικής παρά τις ευκαιρίες που δίναμε , τόσο εγώ όσο και ο Περιφερειάρχης, σταθερά και αμετάκλητα μέχρι και σήμερα, με ανησύχησε και ουσιαστικά με έθεσε μπροστά σε ένα σοβαρό για την αυτοδιοικητική μου πορεία δίλημμα.
Η συνέχιση της πορείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Νησιού μου ;;
Εξυπηρετεί το σκοπό της ενασχόλησης μου με τα κοινά .;;
Μπορεί η Θέση του Αντιπεριφερειάρχη να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από του Δημάρχου. Αυτό όμως με καλύπτει ως άνθρωπο της αυτοδιοίκησης ;;
Έχει νόημα για μένα να συνεχίσω να είμαι στην Περιφέρεια Αττικής και στις επόμενες εκλογές, όταν γνωρίζω ότι όλη μου η προσπάθεια να εξασφαλίσω έργα και πόρους για το νησί μου μένουν ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτα;;;
Ο Σκοπός μου είναι η υπηρέτηση του Νησιού μου με κάθε τρόπο, η θέση μου είναι δίπλα σας ,θέλω να προσφέρω στο νησί μου ,θέλω να υλοποιήσω όλα αυτά που με κόπο παραχωρήσαμε στην Σαλαμινα και έμειναν ανεκμετάλλευτα !!
Δεν θα αφήσω ,δεν θα αφήσουμε τις ευκαιρίες της Σαλαμίνας να πάνε χαμένες!
Δεν θα αφήσω η Σαλαμίνα να μην διεκδικήσει τους πόρους που της αναλογούν από το Νέο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Αττικής και τα τομεακά προγράμματα!
Δεν θα αφήσουμε οι πολίτες να επιβαρύνονται με χρέη που δεν τους αναλογούν!
Δεν θα αφήσουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού μας σε ξηρά και θάλασσα!
Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας και κατ’ επέκταση τα παιδιά μας να χάσουν πόρους από προγράμματα ενεργειακών αναβαθμίσεων!
Η Ιστορία αυτού του Νησιού, ο Πολιτισμός του και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν !
Η Πορεία μας στο Δήμο θα στηρίζεται σε διαχρονικές αρχές και αξίες, όπως η εντιμότητα και η ειλικρίνεια απέναντι στους συμπολίτες μας, στους φίλους μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, απέναντι σε όλους εσάς!
Τους επόμενους μήνες μέσα από διάλογο και συνεχή διαβούλευση με φορείς, συλλόγους και πολίτες θα καταλήξουμε σε μια προγραμματική δημοτική συμφωνία, όπου οι θέσεις μας θα μας δεσμεύουν οριστικά και αμετάκλητα.
Όχι άλλα προγράμματα που δεν υλοποιούνται!
Οι αξίες μας, όπως και οι θέσεις μας, θα είναι αδιαπραγμάτευτες.
Εσείς οι Δημότες είστε η κινητήριος δύναμη του τόπου, εσείς αποτελείτε ουσιαστικά τον Δήμο Σαλαμίνας! Η φωνή σας και η άποψή σας θα είναι για εμάς βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση μεγάλων έργων και δράσεων!
Η Δημοτική μας ομάδα θα στηρίζεται στο κοινό όραμα και στο ήθος που θα μας δεσμεύουν όλους και όλες !
Η παράταξη μας δεν θα έχει κομματικούς προσδιορισμούς.
Δεσμεύομαι ότι τα κόμματα θα μας στηρίζουν γιατί τα αιτήματα μας θα είναι δίκαια, γιατί θα ξέρουν ότι δεν παίζουμε κομματικά παιχνίδια, γιατί το κίνητρο μας θα είναι καθαρά αυτοδιοικητικό.
Αν χρειαστεί θα αντιπαρατεθούμε σε γόνιμο διάλογο με την εκάστοτε κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των κατοίκων του νησιού.
Δεν θα χρωστάμε σε κανέναν, δεν θα οφείλουμε την εκλογή μας σε κανέναν, πέραν από τους δημότες μας.
Δεν θα ανεχτώ στην διοίκησή μας φαινόμενα αλαζονείας ,κακοδιαχείρισης και έλλειψης ενσυναίσθησης !
Ο Δήμος θα είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους!
Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προάσπιση των αδυνάτων, τον σεβασμό της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης της φτώχειας.
Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και μπορούν να είναι παραγωγικά και χρήσιμα για αυτήν. Έχοντας ως μότο της αυτήν ακριβώς την πεποίθηση, η Περιφέρεια Αττικής στήριξε και στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων –Φίλων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας «Αγ.Σημεών» και το Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας του μέσω της επιχορήγησής από το πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 αξίας 950.000 ευρώ και μέσα από ενέργειές μας δόθηκε παράταση της χρηματοδότησης μέχρι το 2023, δηλαδή για 3 επιπλέον χρόνια από τη λήξη του προγράμματος.
Ο Δήμος Σαλαμίνας θα είναι ο Δήμος της Αλληλεγγύης, Ο Δήμος της Ισότητας με βασική μας Προτεραιότητα την ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών μας.
Στην δική μας Σαλαμίνα δεν θα μείνει κανένας πίσω . Όλοι μαζί θα πορευτούμε!
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα παιδείας γιατί όπως έλεγε ο Πλάτωνας η παιδεία ξεκινά από τα τείχη της πόλης, και τα δικά μας τείχη τα έχει φτιάξει ο Αίαντας και είναι ισχυρά.
Θα παίξουμε ρόλο στην διαμόρφωση κατάλληλου κλίματος της τοπικής κοινωνίας στα σχολεία, με έμφαση σε προγράμματα ένταξης ώστε να περιορίσουμε φαινόμενα παραβατικότητας ,ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων.
Η Τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο κρατικός φορέας που βρίσκεται πιο κοντά στην κοινωνία και πρέπει να είμαστε εκεί στα προβλήματα της είτε έχουμε αρμοδιότητα είτε όχι .
Ο πολιτισμός μας θα είναι η ισχυρή συγκριτική μας δύναμη που θα αλλάξει το Νησί μας.
Πολιτιστικές Διαδρομές, με σημείο αναφοράς την Βιβλιοθήκη των Αμπελακίων που τόσο παλέψαμε για την ολοκλήρωση της, θα είναι από τα πρώτα μας έργα.
Χρειαζόμαστε συνεργασίες και πρωτοβουλίες για εξασφάλιση πόρων, μια συνεχή εγρήγορση, έναν συνεχή αγώνα.
Ο Προσανατολισμός μας είναι η ανάπτυξη δίνοντας έμφαση στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον θεματικό τουρισμό. Όπως άλλωστε ήδη κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και δημιουργώντας αθλητική παράδοση στη Σαλαμίνα, μέσω της φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Η εξωστρέφεια αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ένας από τους βασικότερους στόχους μας. Γι’ αυτό άλλωστε και η Σαλαμίνα σε συνεργασία μας με τον εξαιρετικά δραστήριο Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο είχε ηχηρή παρουσία σε δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στη Κύπρο και στην Θεσσαλονίκη, φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης μας αφορά όλους! Η Περιφέρεια Αττικής στήριξε και σε αυτό το τομέα τη Σαλαμίνα, με την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής την Επικαιροποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αξίας 25.000 ευρώ, ενισχύσαμε με καφέ απορριμματοφόρα και κάδους, και φυσικά μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY, με το οποίο φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά δρομολόγια στο νησί στα καθορισμένα κινητά σημεία αλλά και με τα σταθερά σημεία ανακύκλωσης.
Θα προστατέψουμε το περιβάλλον με κάθε κόστος! Το περιβάλλον μας είναι το μέλλον μας και δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν!
Το έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας, το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί από την κεντρική κυβέρνηση, είναι το μεγάλο έργο της Σαλαμίνας και εκεί ο ρόλος μας θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός και καθοριστικός.
Έχουμε πλέον την εμπειρία να διεκδικήσουμε τα συνοδευτικά έργα να συμβάλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη της Σαλαμίνας, να σεβαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας και να διεκδικήσουμε λύσεις και εγγυήσεις για τους εργαζόμενους.
Εδώ χρειάζεται στρατηγική και συνεργασία, έννοιες δύσκολες δυστυχώς για την παρούσα δημοτική αρχή που προτιμά κινήσεις εντυπωσιασμού προσκαλώντας μας σε θεωρητικά εργαστήρια πανεπιστημίων για μελέτη περίπτωσης (case study) και αλλά πυροτεχνήματα σε ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αργήσατε κύριε Δήμαρχε 3 χρόνια!

Ερχόμαστε να ενώσουμε τους δημότες!
Ερχόμαστε να βοηθήσουμε με την εμπειρία που αποκτήσαμε στον θεσμό της Περιφέρειας και από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η χρηματοδότηση του Δήμου!
Ερχόμαστε με καλές προθέσεις και αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουμε την παρούσα Δημοτική Αρχή στην τοξικότητα που έχει οδηγήσει τα κοινά του Δήμου μας.
Στις ύβρεις θα απαντάμε με δημιουργικές προτάσεις! Στα ψέματα θα απαντάμε με έγγραφα και αλήθειες!
Έχουμε εμπιστοσύνη στους δημότες! Έχουμε εμπιστοσύνη στην αντικειμενική τους κρίση !

Θα φροντίσουμε να είμαστε καθημερινά μαζί τους, θα τους ενημερώνουμε για την αλήθεια και θα αξιοποιούμε τις προτάσεις τους.
Για όλα τα παραπάνω, καταθέτω εδώ μπροστά σας συγκινημένη και με αίσθημα ευθύνης την υποψηφιότητα μου!
Καταθέτω εδώ μπροστά σας την πίστη μου και το όραμα μου για μια Σαλαμίνα των μεγάλων αλλαγών!
Μια Σαλαμίνα που ενωμένοι θα ατενίζουμε το μέλλον που της αξίζει! Το μέλλον που μας αξίζει!
Μια Σαλαμίνα που θα αξιοποιεί τα εξαιρετικά μυαλά που διαθέτει !
Μια Σαλαμίνα αντάξια της ιστορίας της!
Μια Σαλαμίνα που θα κυνηγά τους στόχους της με επιμονή, που δεν θα είναι ουραγός, ούτε θα ζητιανεύει!
Την Σαλαμίνα των ονείρων μας!
Ζητώ την στήριξη σας !
Ζητώ την ενεργό συμμετοχή σας στην μεγάλη αλλαγή!
Ζητώ να ζήσετε μαζί μας την μεγάλη ανατροπή που θα φέρουμε στο τόπο μας!
Από Αύριο ξεκινάμε την επαφή με τους δημότες μας!
Θα νικήσουμε!
Θα φέρουμε την αλλαγή στον Δήμο!
Γνωρίζουμε, Θέλουμε, Μπορούμε, θα τα Καταφέρουμε !
Σας Ευχαριστώ! “


Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης είπε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα, που παρά τις 1:30 που ήμασταν στο Χαϊδάρι, σε μία πονεμένη περιοχή, με τον Πρωθυπουργό μπόρεσα και κατάφερα, έστω στην αποφώνηση, να βρίσκομαι εδώ, στο νέο ξεκίνημα της Στενής μου συνεργάτριας τα τελευταία 3 χρόνια για την αναβάθμιση της Αττικής μας.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Αντιπεριφερειάρχης των νησιών της Αττικής μας, η Βάσω Μπόγρη βρίσκεται πλέον σε μία άλλη κατεύθυνση, να είναι υποψήφια δήμαρχος Σαλαμίνας.

Είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία,η γνώση αλλά πολύ περισσότερο, η αγάπη που έχει για το νησί θα φέρει στην πρώτη θέση τη δική της υποψηφιότητα στην ετυμηγορία του κόσμου. Εμείς, από τη δική μας πλευρά και επειδή με κάποιους γνωριζόμαστε περισσότερο και με κάποιους λιγότερο είμαι σίγουρος ότι μέσα από τη Βάσω έχετε αντιληφθεί και οι ίδιοι ότι η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε τα περισσότερα χρήματα που έχει διαθέσει ποτέ περιφέρεια τα τελευταία 20 χρόνια και ήταν η δική μας διοίκηση ήταν η δική μας περιφέρεια, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι προσωπικά, επειδή η επιλογή να είναι η Βάσω η υποψήφια κατά τη διάρκεια των δικών μας προσπαθειών το 2019, για να δημιουργήσουμε μία περιφέρεια μέσα από το όραμα που έχουμε ο καθένας όπου κι αν κατοικεί, χαίρομαι γιατί όχι μόνο ήταν αυτή, η δική μου επιλογή, ήταν τόσο καλή ώστε να βοηθήσει όλη την νησιωτική ενότητα της Αττικής μας αλλά, μέσα από την προσωπική της συμβολή βοήθησε την ίδια τη Σαλαμίνα να πάει μπροστά και να κάνουμε μία άλλη Σαλαμίνα.
Είναι προφανές ότι η δική της αυτοδιοικητική πορεία ξεκίνησε από τη δική μας κοινή προσπάθεια και ξέρετε νιώθει κανείς δικαιωμένος και για τις επιλογές του και για τους συνεργάτες του και πιστέψτε με η συνεργασία που κάναμε όλα αυτά τα τρία χρόνια και περισσότερα πλέον ήταν μία συνεργασία η οποία είχε σχέδια, είχε μελέτες, είχε έργα, αλλά κυρίως είχε Όραμα για το αύριο είχε τη θέληση για να μπορέσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε τη Σαλαμίνα μέσα από την ιστορία της, μέσα από τις ομορφιές της, μέσα από τη θάλασσα της, μέσα από τους ωραίους ανθρώπους. Μία Σαλαμίνα της ποιότητας και του μέλλοντος. Αυτό θα κάνει η Βάσω Μπόγρη μέσα από τη δική της πρόταση πλέον, σε ένα άλλο επίπεδο. Οφείλω επίσης να πω, ότι όσο με αφορά, όπως κάναμε εξάλλου και πριν γίνω περιφερειάρχης, όταν ήμουν Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος των δημάρχων της χώρας όταν η Σαλαμίνα δυστυχώς βρισκόταν με τη δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής κατάρρευσης όταν δεν μπορούσε να μαζέψει ούτε τα σκουπίδια τότε εμείς και προσωπικά ο ομιλών διέθεσε απορριμματοφόρα σκαπτικά και πολιτική στήριξη στη Σαλαμίνα.
Τώρα δεν βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα βρισκόμαστε στην έναρξη της Σαλαμίνας του μέλλοντος και των παιδιών μας. Αυτό θα κάνουμε πλέον και είναι σαφές ότι ο περιφερειάρχης Αττικής δεν μπορεί να μην είναι εδώ μέχρι το τέλος, σε ένα στέλεχος, ένα μέλος της δικής μας οικογένειας και το καλύτερο δυνατό στέλεχος σήμερα για τη νησιωτικότητα λέγεται Βασιλική Μπόγρη. Βέβαια πιστεύω, ότι σίγουρα θα είναι το μέλλον του αύριο για τη Σαλαμίνα μας. Καλή δύναμη τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Έστω και με αυτούς τους ηρωικούς ανθρώπους που μπόρεσαν να κάτσουν αρκετές ώρες χαίρομαι που μπόρεσα να εκφράσω αυτά και είναι άλλα πολλά που θα ήθελα να εκφράσω, αλλά ένα είναι σίγουρο. Έχουμε αρκετά να πούμε μέχρι τις εκλογές. Ένα είναι σίγουρο. Σήμερα είναι η έναρξη και το τέλος των συναντήσεων μας θα είναι όταν, θα είμαστε όλοι χαρούμενοι για την αλλαγή της διοίκησης στο Δήμο Σαλαμίνας. Να είστε όλοι καλά» .

error: Content is protected !!