ΕΝ ΟΨΕΙ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πριν από όλα, δεν πρέπει να μας καταλαμβάνει και να μας καταβάλει ο πανικός! Γενιές και γενιές πάνω σε αυτή... ΕΝ ΟΨΕΙ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πριν από όλα, δεν πρέπει να μας καταλαμβάνει και να μας καταβάλει ο

πανικός! Γενιές και γενιές πάνω σε αυτή τη γη, και πείνασαν, και αποδεκατίστηκαν από πανδημίες και πολέμους, από φυσικές καταστροφές και από τις ίδιες τις δικές τους απερισκεψίες και μοχθηρές σκέψεις και ενέργειες, κι όμως η Ανθρωπότητα δεν έσβησε, ακόμη και στις χειρότερες περιπτώσεις ανασυγκροτήθηκε και ξαναπροχώρησε μπροστά, άσχετα αν «μυαλό δεν έβαλε» και ακολούθησε ξανά τα ίδια, τα οποία, φυσικό ήταν, την οδήγησαν κάθε φορά και πάλι, στο έρεβος.



Αναμένοντες την νέα χρονιά, αντιλαμβανόμαστε πως τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για εμάς τους ανθρώπους αυτού του αιώνα, και κυρίως της παρούσας συγχρονιστικής περιόδου, με τα όσα δεινά-μας υφιστάμεθα, να διαφαίνεται με μαθηματική ακρίβεια, ότι θα γίνουν ακόμη πιο εφιαλτικά.



Η Οικονομία πάσχει, όλα τα κράτη, -το είπαμε ξανά αυτό-, χρωστούν, παρ’ όλα αυτά όμως, όλα τα κράτη προβαίνουν και σε τεράστιες οικονομικές συμπαραστάσεις προς εμπόλεμες χώρες για να τις θωρακίσουν έναντι του εχθρού τους, ενώ πάλι όλα τα κράτη μπροστά στην κρίση ενέργειας, η οποία εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, παρατηρείται, κάπου βρίσκουν χρήματα και βοηθούν τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις να επιβιώσουν, και επίσης όλα τα κράτη διαθέτουν δισεκατομμύρια υπέρ της υγείας των πολιτών τους, προμηθευόμενα εμβόλια τελευταίας γενιάς για να καταπολεμήσουν τις θανατηφόρους ιώσεις που μας μαστίζουν, και πάει λέγοντας…



Το 2023, μπαίνει και αυτό στη ζωή μας, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Νίκο Τζανάκη να μας τρομοκρατεί, -σε ρόλο προφήτη-, πως ο Γενάρης, θα φέρει κάπου εκατό χιλιάδες ασθενούντες από γρίπη την ημέρα, εκ των οποίων τουλάχιστον χίλιοι με χίλιους πεντακόσιους από αυτούς θα χρειάζεται να νοσηλευθούν, άσχετα αν υπάρχουν κλίνες και υγειονομικοί να τους περιθάλψουν.

Στην Κίνα, όπως  ακούγεται, επισυμβαίνουν πεντακόσιες χιλιάδες έως και ένα εκατομμύριο θάνατοι την ημέρα από κορωνοϊό, ενώ επιστήμονες από τις ΗΠΑ προβλέπουν έναν νέο ιό του είδους, ο οποίος θα σκοτώνει το 80% των ασθενούντων.

Στις ΗΠΑ πάλι, το φαινόμενο του θερμοκηπίου άλλαξε ρότα και εκεί παρουσιάστηκε όλως αιφνιδίως το φαινόμενο της κατάψυξης με θερμοκρασία έως και πενήντα βαθμούς κάτω από το μηδέν, διαψεύδοντας τρόπω τινά την φημολογία για τήξη των πάγων, ενώ στην Ινδία παρουσιάστηκαν κατά τον χρόνο που φεύγει τέτοιες βροχές, ώστε να καταμετρηθούν 907 κεραυνοί και μάλιστα εν μέσω καυσώνων.

ΟΙ πόλεμοι παγκοσμίως, επαυξάνονται και ευημερούν. Υπό απειλήν στο Κόσσοβο, στην Βόρεια και Νότια Κορέα, και αλλού και η Άγκυρα να μας προειδοποιεί, εμάς τους Έλληνες, ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να μας συντρίψει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συγκλονίζεται από σκάνδαλα, αλλά ευτυχώς γι’  αυτήν, δεν το έχει πάρει ακόμη είδηση η ίδια.

Εδώ στην Ελλάδα για το 2023; Μα θα τα ζήσουμε οπωσδήποτε. Υπομονή «Κυριακή κοντή γιορτή», όπως λέμε.

error: Content is protected !!