ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Θα μπορούσαν να ήσαν πιο πολύ, αλλά ήσαν πιο λίγοι και από λίγους. Μιλώ για τους Έλληνες Ηθοποιούς, οι οποίοι... ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Θα μπορούσαν να ήσαν πιο πολύ, αλλά ήσαν πιο λίγοι και από λίγους. Μιλώ για τους Έλληνες Ηθοποιούς, οι οποίοι από το 2003 απειλούνταν με υποβάθμιση του Πτυχίου τους, ώσπου έφτασε η στιγμή με προεδρικό Διάταγμα, το πτυχίο αυτό, για το οποίο πάλεψαν τρία στις Ανώτατες Δραματικές Σχολές, να θεωρηθεί «κουρελόχαρτο», ισότιμο ενός Απολυτηρίου Λυκείου, στο οποίο, οι εποχή μας τουλάχιστον, δεν αποδίδει καμία αξία.



Αλλά και πώς να αξιολογηθεί, όταν ακόμη και οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων μένουν χωρίς δουλειά, ελλείψει «τυπικών προσόντων» και άλλοι από αυτούς εγκαταλείπουν, -για να επιβιώσουν-, την Ψωροκώσταινα και οι υπόλοιποι γίνονται υπό όρους «ντελιβεράδες» και επαγγελματίες περιστασιακού μεροκάματου.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια, καθυστέρησε να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και τώρα που είναι πλέον γεγονός, φιλοτιμήθηκαν κάποιοι να διαμαρτυρηθούν, κατόπιν εορτής έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, εχθές το πρωΐ, αλλά ήσαν λίγοι μπροστά στους χιλιάδες του κλάδου, οι οποίοι και πάλι δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία και θεώρησαν, φαίνεται, τα τεκταινόμενα, ως ένα ασήμαντο περιστατικό.



Και τώρα, τι μέλλει γενέσθαι; Μα τίποτε, απολύτως. Ως συμβαίνει πάντα στην ελληνική πραγματικότητα. Οι Ηθοποιοί, θα είναι πλέον οι παρίες της ελληνικής παιδείας, του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής ανεξέλεγκτης και ανεξήγητης πραγματικότητας.



Αύριο ωστόσο, όταν έλθουν τα χειρότερα της καθημερινότητάς τους, αυτοί οι επώνυμοι και ανώνυμοι Ηθοποιοί, οι οποίοι στην χθεσινή ισχνή διαμαρτυρία δήλωσαν απόντες ως προς την υπεράσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων τους και μπροστά στην επικείμενη πραγματικότητα, θα παίρνουν σβάρνα τα τηλεοπτικά κανάλια και θα ολολύζουν για ό,τι και όσα,  στην συγκεκριμένη ώρα τους, δεν εκτίμησαν.

error: Content is protected !!