ΟΛΑ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καλή Χρονιά. Χρονιά ορόσημο, καθώς τα μηνύματα για την χώρα μας έρχονται από έξω και ο αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπο,... ΟΛΑ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καλή Χρονιά. Χρονιά ορόσημο, καθώς τα μηνύματα για την χώρα μας έρχονται από έξω και ο αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπο, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά πως «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας». Οι ξένοι, πάντα γνωρίζουν το πώς πορεύεται η χώρα μας.

Αλλά και ο Πρωθυπουργός μας, στον πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αφού εξύμνησε το έργο της Κυβέρνησης αυτά τα χρόνια, υποσχέθηκε πως η Κυβέρνηση θα είναι παρούσα και αυτή τη χρονιά και δίπλα στον λαό, την μεσαία τάξη, και θα στηρίξει με έξτρα παρεμβάσεις, ώστε να μην μας πάρουν από κάτω η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, καθώς από 1ης Ιανουαρίου 2023 αυξάνονται οι χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και την στιγμή, μάλιστα, που διάβασα στην εφημερίδα «Κόντρα» πως εμείς το πληρώνουμε κατά 1900% ακριβότερα από ότι στην Γερμανία.



Υποσχέθηκε ακόμη περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών και παράταση για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ την στιγμή κατά την οποία στην Ισπανία, ο ΦΠΑ ήδη καταργήθηκε σε είδη τροφίμων και ενέργεια και πάγωσαν οι τιμές των ενοικίων, και στην ελληνική πραγματικότητα απειλούν με νέες αυξήσεις στα είδη διατροφής.

Ωστόσο, μίλησε και για έξη ελαφρύνσεις στην φορολογία των ανθρώπων της μεσαίας τάξης, αφήνοντας απ’  έξω εκείνους της τελευταίας, στους οποίους θα αυξήσει από Απρίλιο και τις συντάξεις με τους κατώτατα  αμειβόμενους να κερδίζουν περίπου τριάντα ευρώ τον μήνα, ήτοι κάπου τετρακόσια εξήντα ευρώ τον χρόνο, και όπως είπε είναι σαν να έχουν πάλι στην τσέπη τους έναν δέκατο τρίτο μισθό ετησίως. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια πως αύξηση γίνεται μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια, γι’  αυτό και σε αυτά τα ύψη, προκειμένου να καλύψει τα προηγούμενα κενά.



Ακόμη, πρόκειται να ανοίξουν 40.498 θέσεις στο Δημόσιο, προκειμένου να παταχθεί η ανεργεία, η οποία σύμφωνα με στατιστικές βρίσκεται στο 17%  στις τάξεις των νέων πτυχιούχων.

Επίσης αναφέρθηκε σε νέες αντικειμενικές αξίες, σύνταξη πριν την συμπλήρωση 62 ετών εργασίας, και διαγραφή χρεών νοικοκυριών.



Άφησε δε, να εννοηθεί πως και προεκλογικά, θα γίνουν φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 1,5 δις ευρώ, παρά το γεγονός ότι με όλες τις προηγούμενες έκτακτες παροχές σώθηκε κάθε οικονομικό απόθεμα της χώρας. Και την στιγμή μάλιστα που στις πλούσιες ΗΠΑ και την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται, κατά τους ειδικούς, βαθιά ύφεση κατά τα δύο χρόνια που ακολουθούν.

error: Content is protected !!