ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ’23 ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ’23
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Είθισται στην ελληνική παράδοση και κοινωνία, να είμαστε προσκολλημένοι σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Μία από αυτές και «το ποδαρικό» κάθε... ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ’23

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Είθισται στην ελληνική παράδοση και κοινωνία, να είμαστε προσκολλημένοι σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Μία από αυτές και «το ποδαρικό» κάθε Νέου Χρόνου. Αλίμονο, αν αυτός που θα μπει στο σπιτικό μας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, με το δεξί ή αριστερό του πόδι είναι καντέμης, γρουσούζης, ζηλόφθων ή κακόψυχος. Η χρονιά μας, τότε, να πάει και να μην ξανάρθει!

Αλήθεια είναι πως οι ξένοι, μας ζηλοφθονούν και μας γρουσουζεύουν σαν ευημερούσα χώρα με τον πολιτισμό και τον πλούτο που διαθέτουμε. Εμείς να προσέχουμε καλά, και ας κοιτάμε τα ποδαρικά που μας κάνουν κάθε χρόνο.



Για το 2023, υπάρχουν από όλα τα είδη των ποδαρικών, τα οποία οφείλουμε να ξεχωρίσουμε από τα κακά και να εκτιμήσουμε.

Οι εξαγγελίες για καλύτερη ζωή του Πρωθυπουργού μας, ό,τι καλύτερο, και μάλιστα, στο λιμάνι της Καλαμάτας, -από την χαρά τους φαίνεται-, μπέρδεψαν τις γιορτές και όπως διαβάζω στις εφημερίδες μαζεύτηκαν και γλέντησαν σουβλίζοντας αρνιά!

Ανάμεσα στις εξαγγελίες και η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 771 ευρώ τον μήνα αρχομένης της εαρινής περιόδου, ενώ στην Κύπρο μέχρι σήμερα έπαιρναν 940 ευρώ και σίγουρα θα δούνε και εκεί αυξήσεις.



Τουλάχιστον να μπορούμε να πληρώνουμε το ρεύμα μας, το οποίο έφτασε αισίως τα 283 ευρώ ανά μεγαβατώρα, -κάτι το πρωτάκουστο για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη-, αλλά να μπορούμε και να τρώμε όλο και κάτι καθώς ποδαρικό φαίνεται να κάνουν και αυξήσεις στα τρόφιμα, έως και 35%, -όπως διαβάζω.

Με το «έμπα» του νέου χρόνου, ποδαρικό και από τους σε διαθεσιμότητα υγειονομικούς, οι οποίοι επιστρέφουν στα νοσοκομεία, τα οποία είναι σχεδόν υπερπλήρη, ενώ ποδαρικό παγκοσμίως μας έκαναν και αυστηρά μέτρα για επισκέπτες από Κίνα, ακολουθούντος ενός νέου κύματος κορωνοϊού, -πάντα κατά τους σύγχρονους προφήτες- ομού μετά των σεισμολόγων, οι οποίοι αντιμετώπισαν μαζί με την Πρωτοχρονιά και τους Ευβοείς, ένα ακόμη ταρακούνημα Εγκέλαδου.



Στην Αυστραλία, ανήμερα του Νέου Έτους ποδαρικό θανάτου με τέσσερις νεκρούς από πρόσκρουση δύο ελικοπτέρων που δεν πρόσεξαν πως ο Ουρανός είναι απέραντος για να τα χωρέσει, αλλά και ένα θαύμα στην Μυτιλήνη, καθώς δεκαεπτάχρονος κλινικά νεκρός, επέστρεψε στη ζωή με τη καινούργια χρονιά.

Ο θάνατος και το έγκλημα ομού, μας έκαναν ποδαρικό, τόσο στο Όρεγκον των ΗΠΑ όπου μία «κυρία», ανυπόμονη να περιμένει το τραίνο να περάσει, βολτάροντας στην αποβάθρα, έσπρωξε στα καλά-καθούμενα ένα τριετές κοριτσάκι και το έριξε στις ράγες, ευτυχώς χωρίς κακό αποτέλεσμα, αλλά και στην χώρα μας, στο φράγμα του Αλιάκμονα, βρέθηκε από περαστικούς νεκρό κοριτσάκι, με εμφανείς δαγκωματιές σε όλο το σωματάκι του.

Ποιός ξέρει, άραγε, πόσα ακόμη καλά και κακά ποδαρικά να έχουν επισυμβεί απανταχού τού πλανήτη; Όμως, μην ανησυχούμε. Λένε πως και στις χειρότερες των περιπτώσεων «ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται».

error: Content is protected !!