ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αφήστε, όλους εκείνους, οι οποίοι κοιμούνται στους δρόμους, τα παγκάκια και τα πάρκα εν σωτηρίω έτει 2023. Η κατάσταση αυτή... ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αφήστε, όλους εκείνους, οι οποίοι κοιμούνται στους δρόμους, τα παγκάκια και τα πάρκα εν σωτηρίω έτει 2023. Η κατάσταση αυτή μας έχει γίνει, από μακρού, οικεία και δεν μας παραξενεύει πλέον τόσο, ώστε απλά και μόνο να αποστρέφουμε αυτών το βλέμμα μας.

Παραβλέψατε το γεγονός ότι επί εξάρσεως κορωνοϊού δεν υπήρχε, ούτε και βελτιώθηκε η νοσοκομειακή περίθαλψη σε μονάδες ΜΕΘ και επάρκεια κλινών, ετέθησαν σε διαθεσιμότητα οι υγειονομικοί και απαγορεύθηκαν να πωλούνται αντιϊκά φάρμακα και αντιβιοτικά, χωρίς  βεβαίωση ιατρού, αλλά μόνο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.



Ύφεση της πανδημίας αυτής, αλλά υπό τον φόβο μίας άλλης, -όπως μας ανακοινώνουν κάθε λίγο και μας τρομοκρατούν- και τα φαρμακεία σε όλο τον πλανήτη ξεμένουν από φάρμακα, καθώς και οι φαρμακαποθήκες, και δεν διευκρινίζεται γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες έπαψαν πλέον να παράγουν.

Παγκόσμιο το κακό, αλλά στην Ελλάδα, συμβαίνει και το άλλο, τραγικό. Και έπρεπε να παρέμβει ο Υπουργός μας Υγείας μας, για να μας διευκρινίσει πως για τις ελλείψεις  των φαρμάκων στην χώρα μας, φταίνε οι γονείς, οι οποίοι κάνουν τις χάρες των παιδιών τους και πιέζουν τους γιατρούς να τους γράφουν φάρμακα χωρίς λόγο, έτσι που να έχουν αδειάσει όλα τα ράφια των φαρμακείων, και να μετράμε κάπου πεντακόσια είδη τους σε παντελή έλλειψη.



Κι ενώ προοιωνίζεται, διεθνώς, ότι κατά τα τέλη Ιανουαρίου οι τιμές των φαρμάκων βαίνουν προς υπερδιπλασιασμό, ο Υπουργός μας Υγείας μας, προλέγει πως θα αυξηθεί η τιμή και των φτηνών φαρμάκων, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί και η απαράδεκτη κατάσταση με τους γονείς, τους οποίους προαναφέραμε. Θετικός μάλιστα προς την αύξηση φέρεται να είναι και γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος έχει άποψη επί παντός επιστητού και συνήθως εισακούγεται.

Κάποιοι παπαγάλισαν, μάλιστα, και την χρήση «γενοσήμων», -από αυτά τα «πέντε στον παρά», όπως λέει και το γνωμικό-, αλλά για πολλούς κάπως επίφοβα.



Τέλος, όλα αυτά συμβαίνουν σε μία εποχή με έξαρση ιώσεων, γεμάτα τα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα περιθάλποντα μικρά παιδιά, με κορυφαίο γεγονός, εχθές,  τρίχρονο αγοράκι από Κοζάνη να μεταφερθεί στην Αθήνα γιατί τόσο στην πόλη του, όσο και στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες.

Και κάτι ακόμη, με αυτούς τους οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι σε εξετάζουν πλέον ηλεκτρονικώς, γνωματεύουν χωρίς να σε ψηλαφίζουν πρακτικώς και άνευ μηχανημάτων, ούτε καν στηθοσκοπίου, και οι οποίοι δεν επαρκούν για όλους και πολλοί τους ψάχνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακράν της οικίας τους.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε.

error: Content is protected !!