ΠΥΘΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΥΘΙΟΙ ΛΟΓΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πάνε κάπου τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός, αγωνίζεται να μάθει πότε θα γίνουν κοινοβουλευτικές εκλογές στην χώρα... ΠΥΘΙΟΙ ΛΟΓΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πάνε κάπου τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός, αγωνίζεται να μάθει πότε θα γίνουν κοινοβουλευτικές εκλογές στην χώρα του, για δύο κυρίους λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι με την έναρξη της απερχομένης κοινοβουλευτικής περιόδου, ξεκίνησε και η πανδημία του κορωνοϊού και τα πολιτικά, δίπλα στα επιστημονικά, σφάλματα ιδιαίτερα χτυπητά, ώστε να δυσαρεστήσουν τον απλό άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει, -από πού και πώς άραγε;-, ότι μία Κυβέρνηση μπορεί να επιτελεί θαύματα, καθώς άνθρωποι την επανδρώνουν και αυτήν, άνθρωποι με τα χαρίσματα, προσόντα ή μειονεκτήματα, τα οποία χαρακτηρίζουν όλους τους ανθρώπους.  Οπότε, δεν χωράνε, ούτε επιτελούνται θαύματα.



Ο δεύτερος λόγος, ήταν γιατί πριμοδοτούμενες γρίνιες της Αντιπολίτευσης, -της οποίας και είναι ο μοναδικός ρόλος να πράττει τοιουτοτρόπως-, επενεργούσαν στα κοινωνικά σύνολα, τα οποία επηρεασμένα, πίστευαν πως μία αλλαγή Κυβέρνησης θα άλλαζε κάθε κακή υφιστάμενη ή εν εξελίξει κατάσταση. Όπερ γνωστόν τοις πάσι, ότι ο ελληνικός λαός, μόλις ανεβάσει μία Κυβέρνηση, θέλει και να την κατεβάσει, γιατί αυτομάτως , -πιστεύει-, δεν συμπεριφέρεται κατά την βούλησή του.



Η νυν Κυβέρνηση, το δήλωσε εξ’ αρχής ότι θα εξαντλούσε την τετραετία, το προσπάθησε, και τέλος, αρκετούς μήνες νωρίτερα ξεκίνησε να περιπαίζει τους αιτούντες το τοιούτον, απαντώντας γενικώς και αορίστως στις επικλήσεις τους, ώσπου τα πράγματα, ως φαίνεται, επέτασσαν το αναμενόμενο, και ξεκίνησε να καθορίζει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, νωρίτερα της χρονικής λήξης θητείας της, αλλά τρόπω τινά «σιβυλλικά», ώσπου εχθές συνεδρίασε αρμόδια επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό για να δώσει τέλος στην αναμονή και να καθορίσει την τελική ημερομηνία.



Ως δε, πριν λίγες ημέρες, είχε καταγραφεί σε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, σε σχετική ερώτηση του οποίου είχε απαντήσει πως δεν έχει σημασία αν μία εβδομάδα εμπρός ή πίσω διεξαχθούν, πάντως θα γίνουν, έτσι και εχθές απευθυνόμενος πλέον προς το σύνολο των ψηφοφόρων, ανακοίνωσε πως αυτές αποφασίστηκε να γίνουν «μετά τον Απρίλιο».

Αναμένοντες ως εκ τούτου, την ερμηνεία και επαλήθευση του χρησμού.



error: Content is protected !!